Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič náklaďáku vjel pod rychlík, na místě zemřel

Autor: Jan Doležal - 
15. listopadu 2008
14:51

AKTUALIZOVÁNO: Tragédie se stala v sobotu po osmé hodině ráno mezi Hlízovem a Kolínem. Cizinec (+47) za volantem nákladní tatry vjel na železniční přejezd ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak.

Řidič náklaďáku plně naloženého hlínou vjel na koleje i přes blikající výstražné červené svetlo. V tom okamžiku do něj narazil rychlík jedoucí od Kutné Hory směrem na Prahu. Muž v autě byl na místě mrtev. "Přivolaná lékařka mu už nedokázala pomoci. Zemřel na mnohačetná poranění," sdělila Tereza Janečková ze středočeské záchranky.

Zdravotníci převezli na chirurgii kolínské nemocnice strojvůdce a vlakvedoucího. Oba vyvázli s pohmožděninami. Cestujícím ve vlaku se naštěstí nic nestalo. Všichni odešli v pořádku za doprovodu železničářů na kolínské nádraží.

Lokomotiva rychlíku se po srážce dostala jednou nápravou zcela mimo koleje. "Provoz na první traťové koleji se podařilo obnovit před druhou hodinou odpoledne. Obnovení provozu na obou kolejích předpokládáme pozdě večer," řekl Blesku mluvčí Českých drah Radek Joklík.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání