Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamion se srazil s autem: jeden mrtvý

 (Autor: David Malík; ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
14. listopadu 2008
09:32

Čelní srážku kamionu s osobním autem nepřežil v pátek ráno na Novojičínsku sedmadvacetiletý muž. Nehoda se stala nedaleko Starého Jičína a na víc jak čtyři hodiny uzavřela silnici spojující Ostravu s Hranicemi.

Nehoda se stala okolo 03:30. Sedmadvacetiletý řidič osobního vozu jel ve směru z Hranic na Ostravu a zatím z neznámé příčiny vjel na čtyřproudové silnici do protisměru.

"Vozy se nestřetly úplně čelně, řidič kamionu se srážce snažil vyhnout, to se mu ale nepodařilo," řekla Šálková. Dodala, že řidič osobního vozu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Šoféra kamionu lékaři v nemocnici ošetřili a pak propustili.

"Muž je cizinec a po nehodě se zhroutil. I když nic nezavinil, má velké výčitky svědomí. Chtěl by se touto cestou omluvit příbuzným mrtvého mladého muže," doplnila mluvčí.

Kromě této nehody měli novojičínští dopravní policisté perné ráno. Zasahovali i u dalších dvou kolizí, při kterých byli zraněni tři chodci. Se středně těžkým zraněním skončil v nemocnici muž, který přecházel po přechodu pro chodce v Kuníně. "Řidič, který jej přehlédl, byl bohužel policista mířící do práce," uvedla Michálková.

Další nehoda se stala v Novém Jičíně. Muž a žena přecházeli přes silnici po přechodu pro chodce. Jedno auto zastavilo a dalo jim přednost. Řidič vozu jedoucího v protisměru chodce přehlédl a srazil je. "Žena vyvázla s pohmožděninami a oděrkami. Muž utrpěl těžká poranění hlavy, nohou, hrudníku a rukou," řekla.

Podle policistky se na všech nehodách podepsalo počasí. "Dnes ráno byla hustá mlha a navíc mrholilo. Viditelnost byla špatná," vysvětlila.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání