Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Lupič si odnesl z benzínky deset tisíc korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ČTK - 
11. listopadu 2008
09:29

Se zbraní v ruce přepadl v pondělí večer neznámý pachatel pracovnici čerpací stanice v Olomouci. Pod pohrůžkou si odnesl 10.000 korun.

Žena vyvázla z přepadení bez zranění. Policisté po pachateli pátrají, žádají o pomoc také veřejnost. ČTK to v úterý řekla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Lupič přepadl čerpací stanici v Přerovské ulici v 19:30. "Neznámý pachatel přijel osobním motorovým vozidlem Škoda Favorit modrozelené barvy, zaparkoval mezi stojany, vystoupil z vozidla a šel rovnou do prodejny," popsala mluvčí.

Při vstupu do prodejny si přes obličej přetáhl kulicha a takto vytvořenou kuklou s otvory pro oči a pro ústa se maskoval v obličeji. "Z kapsy mikiny vytáhl krátkou střelnou zbraň - pistoli, kterou namířil na břicho pracovnice čerpací stanice," uvedla Dolejšová. Poté, co mu žena vydala peníze, jí pachatel přikázal, aby si lehla na zem za pult.

Násilník měl podle policistů maximálně 25 let, byl vysoký asi 170 centimetrů, na sobě měl zelenou khaki mikinu na zip, na hlavě rolovacího kulicha béžovo-šedé barvy a na rukou šedé pletené rukavice. Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli kriminalistům pomoci s dopadením pachatele, aby kontaktovali policii na nejbližší policejní služebně nebo na linku 158.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání