Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Důchodkyně málem přišla o výhru

Tato žena málem přišla o svou životní výhru
Tato žena málem přišla o svou životní výhru  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: Jitka Žigová - 
11. listopadu 2008
09:06

Pohádková šance stát se milionářkou málem utekla ženě (76) z Trutnovska. Společně se dvěma kamarádkami si v říjnu vsadila ve sportce.

A právě ona uhodla všech šest čísel a to trojici přineslo společnou výhru 18 a tři čtvrtě milionu. Tuhle sumu si ale důchodkyně nemohla vyzvednout. Ke svému zděšení ztratila výherní tiket k sázence. Ten skončil v rukou nepoctivých nálezců, kteří peníze vybrali. Než je ale stačili utratit, měla je policie.

"O výhře jsem se dozvěděla náhodou, když jsem šla nakoupit a dala jsem sázenku zkontrolovat v terminálu v obchodním domě. Musím přiznat, že výhra se mnou ani nezacloumala. Horší bylo, když jsem později zjistila, že výherní tiket, který jsem dostala, nemám. Tak jsem si řekla, že musel zůstat v terminálu. Když jsem se tam vrátili, řekli mi, že nic nemají," řekla důchodkyně.

V pátrání po výherním tiketu ženě pomohla policie. Muži zákona zjistili, že výherkyně obsluhu terminálu podezřívala zbytečně. Výherní tiket důchodkyně totiž ztratila jen pár minut po jeho vyzvednutí u autobusové zastávky. Tady jej ještě týž den našla žena (49), která si potvrzení o výhře přisvojila a o nálezu ihned informovala svoji o pět let starší sestru. Ta zatelefonovala zeti (43) z Hradce Králové, se kterým se dohodli, že on výhru vybere a pak se rozdělí.

Z nalezeného štěstí se však radovali jen pár dní. "Policisté je zadrželi, muže (43) a ženu (54) obvinili z trestného činu podílnictví se sazbou až osm let trestu odnětí svobody. Ženu (49) zase ze zatajení nálezu se sazbou až pět let odnětí svobody," řekla Lenka Burýšková z východočeské policejní správy.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání