Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie: Mladík nakradl zboží za 190 000!

Rvačka Vietnamců skončila smrtí
Rvačka Vietnamců skončila smrtí  (Autor: Foto Blesk – David Malík)
Autor: ČTK - 
10. listopadu 2008
12:10

Škodu téměř 190 000 korun způsobil podle policie od června do října nezletilý mladík ze Sedlčanska. S komplici nebo se svým otcem a jeho přítelkyní se údajně vloupali do několika prodejen, kanceláří a aut.

Mladistvému hrozí trest až 1,5 roku vězení, jeho dospělí spolupachatelé by mohli strávit za mřížemi až tři roky, řekla příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová.

Podle policie se mladistvý na začátku srpna vloupal do večerky v Kosově Hoře, z níž odcizil cigarety, kupony do mobilních telefonů a peníze dohromady za 49 000 korun. Týž měsíc také údajně vnikl do kanceláří firmy v Oříkově, kde sebral příruční pokladnu, tři LCD monitory, notebook a digitální fotoaparát, vše za 78 000 korun.

Mladistvý je také podezřelý z toho, že v Dublovicích rozbil skleněnou vývěsní tabuli a poškodil jízdní řád, vnikl na pozemek autoopravny, proděravěl nádrže u dvou vozidel a odcizil z nich 30 litrů benzinu. Podle policie také sebral otcově přítelkyni klíče od auta a odjel s ním, i když nemá řidičský průkaz a byl mu už vysloven zákaz řízení.

Mladík se spolu s nezletilým komplicem údajně pokusili ukrást auto v Příčovech. S dalším spolupachatelem se prý vloupali do maringotky u osady Chramosty - Brodce, z níž vzali věci za 30 000 korun. S dalším mladistvým se pak podle policie pokusili vloupat do obchodu Družka v Sedlčanech, ale aktivovali zabezpečovací zařízení, a proto utekli. V srpnu se údajně nezletilý spolu se svým otcem a jeho přítelkyní vloupali do večerky v Kosově Hoře, kde ukradli cigarety a kupony do mobilních telefonů a způsobili škodu 22 000 korun.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání