Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Český řidič v Polsku: Zmasakroval čtyři lidi!

Autor: pet - 
21. října 2008
15:03

Na polských silnicích zabíjel v pondělí opilý Čech. Řidič (35) kamionu východočeské firmy Roman – Trans Spedition, který řídil pod vlivem alkoholu, zavinil smrt čtyř osob.

V Dolnoslezském vojvodství cestovala ráno do práce ze Żmigrodu v mikrobusu skupina dělníků. Byla mlha, osazenstvo vozu pospávalo. V 6.30 dojeli do Trzebnice, když náhle protijedoucí cisternový vůz prudce změnil směr jízdy a vjel do jejich jízdního pruhu.

Následovala čelní srážka, které řidič mikrobusu nemohl nijak zabránit. Do vraků obou vozidel vrazily ještě dva autobusy. Následky střetu byly tragické: Ve voze dělníků na místě zahynuli čtyři lidé. Šlo vesměs o muže ve středním věku.

„Bylo to opravdové peklo. Mikrobus byl rozpáraný jako konzerva a uvnitř byla zmasakrovaná, zkrvavená těla. Byl také slyšet nářek zraněných, kteří přežili jen velkým zázrakem,“ řekl očitý svědek události polskému deníku Fakt.

Českému řidiči P. D.(35), který podle policie jednoznačně havárii způsobil, bylo po nehodě naměřeno v krvi více než jedno promile alkoholu a s lehčími zraněními byl hospitalizován.

Důležitá silnice Vratislav – Poznaň byla na šest hodin uzavřena. Policie vyšetřuje příčiny neštěstí. Z osmi zraněných lékaři již tři osoby propustili do domácího léčení. Pachateli nehody, při které přišlo o život více lidí, hrozí v Polsku osm let vězení.

„Pokud je viník nehody navíc opilý, může mu být trest zpřísněn o další čtyři roky,“ doplnil mluvčí.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání