Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Stařenka běžela rychleji než lupiči

Nejstarší metro na světě bylo postaveno v britském hlavním městě Londýně.
Nejstarší metro na světě bylo postaveno v britském hlavním městě Londýně.  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK - 
15. října 2008
10:25

Mladí lupiči ve městě Torquay v jihozápadní Anglii vytrhli na ulici z ruky kabelku osmašedesátileté ženě. Ta se ale k jejich úžasu za nimi rozběhla a svůj majetek si vzala zpět.

Janet Laneová seděla na lavičce, když jeden ze skupinky kolemjdoucích mladíků popadl její kabelku, v níž měla celý svůj důchod. Žena, která v 50. letech reprezentovala Británii v přespolním běhu, po krátké honičce zloděje dohnala a popadla ho za límec. "Byl tak vyděšený, že upustil mou kabelku a utekl."

"Myslím si, že chlapci viděli stařenku a domnívali se, že jsem snadná oběť. Já jsem ale nehodlala nečinně sedět a nechat je zmizet s mou kabelkou. Zvlášť jsem nepřemýšlela, rychle jsem se zvedla a pronásledovala je, jak nejrychleji jsem mohla. Přitom jsem na ně křičela. Byla jsem pohoršená," citoval tisk téměř sedmdesátiletou ženu.

Laneová, která před odchodem do penze pracovala jako zdravotní sestra, se udržuje v kondici plaváním a chůzí. "Byla jsem nadšená, že jsem to opět dokázala. Takhle jsem neběžela od mládí," radovala se. Britská policie však podle tisku doporučila důchodcům, aby kvůli své bezpečnosti v podobných případech raději nenásledovali jejího příkladu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání