Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Český Hannibal Lecter sadisticky utýral ženu

Sadistický vrah Karel Mitrenga z Třince si dělal z lidí otroky. Matku dvou dětí trýznivým způsobem utýral k smrti a hrozí mu za to výjimečný trest.
Sadistický vrah Karel Mitrenga z Třince si dělal z lidí otroky. Matku dvou dětí trýznivým způsobem utýral k smrti a hrozí mu za to výjimečný trest.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
6. října 2008
14:30

Výjimečný trest doživotí hrozí u krajského soudu bestii Karlu Mitrengovi (27) z Třince. Sadista přezdívaný český Hanibal Lecter utýral k smrti mámu dvou dětí.

Mária Ovsenná (42) pocházela z malé vesnice u Bytče na Slovensku. Utekla od manžela, protože ji týral. Na vlakovém nádraží ji oslovil Mitrenga, který tam číhal na své oběti, budoucí své otroky. "Pracoval" podle stejného scénáře. Lidem bez střechy nad hlavou nabízel bydlení. Ždímal je z peněz a kromě toho mu museli sloužit, jinak byli surově biti.

Společné bydlení nabídnul i Márii, která právě vystoupila z vlaku. Do Třince si přijela pro smrt. Vyhrožoval jí pak zabitím, pokud od něj odejde, a žena ze strachu zůstala. Trpěla kruté zacházení a surové bití. "Plnila jeho příkazy, ale Mitrenga stále hledal důvody ji zmlátit. Kopal do ní a bil ji několik dnů po sobě. Po celém těle měla modřiny," potvrdil další spolubydlící Zdeněk Hruštinec.

"Házel po nás vším. Jeden z nožů zasáhnul Márii do břicha. Kousal ji pak do obnažených ňader. Šlapal nám na krk, dodnes proto špatně mluvím. Když jsem ze strachu, že nás zabije, utekl, Mária ještě žila," dodal Hruštinec. Žena zemřela letos v noci na 13. ledna. Byla po celém těle pokousaná, vrah jí zasadil pět ran nožem, dupal oběti po krku, až jej rozdrtil. Mária měla téměř všechna žebra polámaná a krvácela do mozku, hrudníku, břicha i jater.

Podle znalců je Mitrenga těžko napravitelný. "Má despotické chování a zálibu v krutosti," uvedl psychiatr MUDr. Milan Vilč. Bestiální vrah zůstal po celou dobu procesu v řetězech. Také proto, že se pokusil utéct z vězení, kde si už vloni odpykával trest za napadení vlastní matky, a poté i z vazby.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání