Policisté z místního oddělení Spořilov prošetřují případ krádeže dvou zimních bund z obchodu ve Vyskočilově ulici v Praze 4. Tam 19. září krátce před půl druhou hodinou odpolední přišel muž, který automaticky zamířil do zadní části prodejny s nejdražším zbožím. Tam byl prodavačkou opakovaně dotázán, zda nepotřebuje její pomoc, kterou odmítl. Možná také díky tomu si ho stihla dostatečně detailně prohlédnout a zapamatovat jeho podobu.

Muž si poté nějakou dobu prohlížel jak dámské, tak i pánské oblečení, přičemž využil chvilkové nepozornosti prodavačky, která se v té chvíli věnovala jinému zákazníkovi, a z obchodu odešel pryč. Prodavačka však stihla zaznamenat jeho odchod, a také to, že jeho kabát přehozený přes rameno, je mnohem „nadýchanější“ než v době, když do obchodu přišel. Jakmile si ale všiml její pozornosti, dal se na útěk. Prodavačka už pouze viděla, jak podezřelý nasedl do stříbrného Peugeotu ve viditelně špatném stavu, kde na něj za volantem čekal jeho komplic. Je velice pravděpodobné, že podezřelý šel do tohoto obchodu krást takzvaně na jistotu, jelikož rovnou zamířil k nejdražšímu zboží a tam odcizil dvě dámské zimní lesklé bundy s límci z pravého liščího kožichu za bezmála pětatřiceti tisíc korun.

K popisu hledaného: Muž středního věku, vysoký okolo 200 centimetrů, mohutné až obézní postavy, má tmavé oči a pleť, a na hlavě má pleš. Oblečený byl do džínových kalhot, světlého trička a přes rameno měl po celou dobu přehozený pánský kabát tmavé barvy, pod který při odchodu schoval své „úlovky“. Komplic podezřelého bohužel na kamerovém záznamu zachycen není, nicméně prodavačka uvedla, že i druhý muž ve vozidle byl tmavé pleti, avšak menší postavy než podezřelý.

Spořilovští policisté se touto cestou obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po totožnosti podezřelého muže. Jakékoliv informace přijmeme na bezplatné lince 158.

prap. Bc. Iveta Martínková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR