Na místo dorazilo několik jednotek HZS Praha, jednotka HZSp dopravního podniku, posádky ZZS hl.m. Prahy a policisté. Cvičení se zúčastnili také strážníci MP Praha.

Hasiči pomocí dvou vodních C proudů zlikvidovali požár a následně pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili zaklíněné osoby. Zraněné roztřídili podle vážnosti zranění a následně je předali do péče záchranářům.

Záchranáři následně zraněné transportovali ke svým vozům, do velkokapacitních vozidel Atego a GOLEM a také k vrtulníku LZS, který přistál na heliportu nad tunelem. Následovalo vyšetřování nehody policisty z ODN Kongresová a ukončení cvičení. Celé akce se zúčastnili mimo jiné také: pražský policejní ředitel plk. Mgr. Bc. Luděk PROCHÁZKA, náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Martin Vondrášek, ředitel pražské záchranné služby MUDr. Zdeněk Schwarz, náměstek ředitele Městské policie Praha pro výkon služby Mgr. Ludvík Klema a ředitel HZS hl.m. Prahy plk. Mgr. Jaromír Pešek. Cvičení se zúčastnili také tiskoví mluvčí HZS Praha, pražské PČR a pražské ZZS.

Je na místě poděkovat všem, kteří se cvičení zúčastnili.

12►