V pondělí jsme na našich stránkách informovali o muži, který se 2. 2. 2014 v brzkých ranních hodinách v pražských Kobylisích pokusil znásilnit mladou ženu. Přiběhl k ní zezadu, surově ji strhnul na zem a osahával ji na intimních partiích. Napadená se ale bránila a hlasitě křičela, to pachatele odradilo a nakonec utekl. Zachytily ho však bezpečnostní kamery v metru.

Na základě zveřejnění kamerových záznamů začali mladíka kontaktovat jeho známí, kteří ho poznali a doptávali se, zda je na záznamu skutečně on. Na to třiadvacetiletý muž reagoval tím, že se sám dostavil na služebnu a policistům sdělil, že žádný ze zmíněných skutků nespáchal.

Na služebně si muže převzali kriminalisté. Při výslechu se pak přiznal, že druhého února skutečně napadl mladou ženu. Uvedl však, že původně vůbec neuvažoval o tom, že ji znásilní a chtěl ji pouze požádat o cigaretu. To, z jakého důvodu ji nakonec napadl, však nedokázal vysvětlit.

Kriminalisté se původně domnívali, že stejný muž se pokusil o znásilnění na konci ledna v ulici Bínova na Střížkově, to se nakonec nepotvrdilo a vyšetřovatel tak třiadvacetiletého muže obvinil ze spáchání trestného činu znásilnění ve stadiu pokusu, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení. V rámci vyšetřování se však podrobí odbornému znaleckému zkoumání v oboru psychiatrie, psychologie a sexuologie.

)

por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. tisková mluvčí PČR VIDEO: PČR