I když bude utkání zahájeno v 19:00, budou policisté monitorovat situaci již od ranních hodin. Podle zatím zjištěných informací by mělo utkání shlédnout přes 500 fanoušků hostujícího týmu. Tomu samozřejmě odpovídá i nasazení sil a prostředků policie. Na bezpečnostní opatření byly vyčleněny desítky policistů z celého Libereckého kraje, včetně pořádkových jednotek jednotlivých územních odborů.

Na pořádek budou dohlížet i policisté z cizinecké policie, kriminalisté, policejní psovodi a v terénu budou i policisté z antikonfliktního týmu. Uvedeného utkání se zúčastní i policisté z Holandska – experti na divácké násilí. Policisté jsou připraveni v případě potřeby provést hromadný doprovod fanoušků na stadion, což by mohlo způsobit menší komplikace v dopravě.

Policie ČR nechystá žádné uzavírky silnici. Je však nutné počítat před zahájením zápasu s možným zpomalením provozu, který bude souviset s přechodem fanoušků na stadion. V souvislosti s parkováním pak nedoporučujeme parkovat vozy ve Winterově ulici.

mjr. Jana Světlá tisková mluvčí PČR