Hokejové utkání vyhodnotili policisté jako rizikové a v souvislosti s jeho konáním připravili policejní opatření. Na bezpečnost občanů, veřejný pořádek a bezpečnost silničního provozu dohlíželi policisté pořádkové i dopravní služby, včetně pořádkové jednotky a policejních psovodů. Do policejního opatření byli nasazeni členové antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a účastnili se ho také strážníci městské policie.

Policistům se v rámci policejního opatření podařilo ochránit bezpečnost občanů, zajistit veřejný pořádek a bezpečnost na úseku dopravy. Při hokejovém utkání řešili celkem čtyři přestupky a dále policisté pomáhali fanouškovi, který na stadionu v průběhu zápasu zkolaboval.

V průběhu první třetiny hokejového utkání v sektoru hostí zkolaboval fanoušek třebíčských hokejistů a přítomní svědci se okamžitě obrátili s žádostí o pomoc na policisty. Policisté pořádkové jednotky fanouška transportovali před stadion, okamžitě přivolali zdravotnickou záchrannou službu a do příjezdu lékaře poskytli muži nezbytnou pomoc. Zdravotníci poté fanouška odvezli do nemocnice. V rámci hokejového utkání řešili policisté celkem čtyři přestupky. Za spáchaný přestupek proti veřejnému pořádku uložili policisté jednomu hokejovému fanouškovi blokovou pokutu, dále řeší policisté přestupek podle tabákového zákona a dva přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi spáchané v souvislosti s tím, že policisté odhalili dva fanoušky mladší osmnácti let, kteří byli pod vlivem alkoholu. Jednalo se o mladíky ve věku čtrnáct a sedmnáct let z Třebíčska, kterým policisté při dechové zkoušce naměřili hodnoty 0,29 a 0,93 promile alkoholu. Oba podnapilé mladíky zajistili a následně je předali jejich rodičům. Dále policisté zjišťují, kdo požití alkoholu osobám mladším osmnácti let umožnil a dopustil se tak přestupku. O obou případech také informovali orgán sociálně právní ochrany dětí.

por. Bc. Jana Kroutilová tisková mluvčí PČR