Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mutace omikron se šíří na jihu Moravy: Sedmým případem je další dítě

Aktualizováno -
13. prosince 2021
15:00
Autor: ČTK, kal - 
12. prosince 2021
10:25

Fakultní nemocnice Brno sekvenací potvrdila v kraji sedmý případ nákazy koronavirovou variantou omikron. Uvedla to mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Případem je dítě z Adamova, kde už jsou dvě nakažené děti v základní škole. Dalšími dvěma nakaženými jsou zdravotní sestry z Fakultní nemocnice Brno a dvě děti jedné z nich. Mezi případy z Brna a Adamova není žádná souvislost. V ČR je tak potvrzeno celkem devět případů varianty omikron.

Nákazu odhalila právě brněnská fakultní nemocnice, která umí mezi odebranými vzorky odhalit různé varianty koronaviru. Provádí ale také sekvenaci, při které se nákaza potvrdí. Nejprve odhalila omikron u dvou svých zdravotnic, poté u dvou dětí jedné ze zdravotnic. Dále se nákaza objevila u dvou žáků adamovské školy, kde se nyní potvrdil i poslední případ. Nikdo z nakažených necestoval do zahraničí.

Česko mělo do potvrzení případů na jižní Moravě dva oficiálně potvrzené případy omikronu. První byla žena z Liberce, druhým člověk s úzkým kontaktem na tuto ženu.

Video  Koronavirus: Varianta omikron  - Videohub
Video se připravuje ...

Nikdo s podezřením na omikron do ciziny necestoval

„Žádný z uvedených necestoval do zahraničí, ani nikdo z jejich rodin, nedošlo ani ke kontaktu s kýmkoli, kdo by v zahraničí pobýval. Souvislost se šampionátem ve vodním pólu není u nikoho z uvedených žádná,“ uvedla řekla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Hlavní hygienička Pavla Svrčinová dříve uvedla, že se prověřuje mezinárodní turnaj ve vodním pólu, který byl v Brně před několika týdny. Na něm byli i hráči z Jihoafrické republiky, jeden belgický hráč po návratu onemocněl.

Tři z nakažených mají podle ředitelky mírné příznaky, ostatní bezpříznakový průběh nemoci.

Variantu omikron, kterou Světová zdravotnická organizace (WHO) kvůli potenciálně vyšší nakažlivosti zařadila mezi znepokojivé typy koronaviru, poprvé zaznamenali 9. listopadu v Jihoafrické republice.

Jirik-ta ( 13. prosince 2021 16:51 )

Portugalsko se vrátilo do stavu nouze. Před očkovacím centrem jsou fronty, na hranicích kontroly (Lisabon 23:44 1. prosince 2021)
http­s://ww­w.iroz­hlas­.cz/zp­ravy-svet/portugalsko-koronavirus-covid-stav-nouze-obnoveni-hranice-kontro­ly_211­201234­4_btk

Stano1963 ( 12. prosince 2021 13:04 )

co tak řešit 3 000 Holanďanů na zápase Sparty? Tam byli fanoušci z celé republiky....takže je to podle všeho roztahané po celé republice. Ponaučení ze Španělska a Itálie nestačilo, tam se to rozšířilo díky fotbalovým zápasům

rodriges ( 12. prosince 2021 11:24 )

2009, mohl by mít za následek smrt miliard lidí na podvýživu a nemoci související se špatnou výživou.

Zatímco skutečný záměr chemických postřiků oblohy (chemtrails), které probíhají v plném rozsahu od konce 90. let, není znám, protože vlády odmítají veřejnosti sdělit pravý účel, víme, že chemikálie, které se rozprašují, zahrnují hliník, baryum a kadmium, z nichž všechny mají škodlivé účinky na lidský imunitní systém. V důsledku toho bychom mohli dojít k závěru, že změkčují imunitní systém veřejnosti pro nadcházející pandemie, o kterých se nám opakovaně říká, že jsou nevyhnutelné.

GlobalistAgenda.org

rodriges ( 12. prosince 2021 11:24 )

Eugenika - kontrola populace jako dominantní ideologie

Je důležité pochopit, že cíle a přesvědčení eugeniků nikdy nezmizely. Ve skutečnosti provádějí eugenické operace na veřejnosti na západě od druhé světové války. Fluorid ve vodě, rtuť ve vakcínách a GMO plodiny, to vše přispívá k vytvoření nemocné, hloupé a poddajné populace.

Všeobecná touha po redukci populace byla realizována ve dvou formách – tvrdé zabíjení a měkké zabíjení. Mezi verze s tvrdým zabíjením vytvořené ve výzkumných laboratořích biologických zbraní patří AIDS, Ebola a SARS. Tyto programy byly navrženy pro rozsáhlou redukci populace.

Jak řekl Henry Kissinger, snižování populace má v různých částech světa různé charakteristiky. Na západě byla implementována metoda pomalého zabíjení. To zahrnuje vakcíny obsahující rtuť a opičí viry rakoviny 40; fluorid v zásobách vody, jak jej používali Hitler a Stalin ve svých koncentračních táborech; zavedení excitotoxinu aspartamu do potravin; přítomnost xenoestrogenu / bisfenolu v plastech; zavádění GMO plodin a jejich dobře pochopených destruktivních vedlejších účinků; používání mobilních telefonů povede v nadcházejících letech k rakovině mozku v důsledku radiace; a používání mikrovlnných trub – které Sověti v 70. letech zakázali kvůli tomu, že ničí nutriční obsah potravin. Dále se kombinované účinky těchto programů projevily 75% snížením počtu spermií u západních mužů podle OSN (zeptejte se sami sebe, proč nezvoní poplašné zvony a krize není oznámena veřejnosti) a zvýšením ve výskytu rakoviny od 1 ze 66 do 1 ze 3 za posledních 50 let.

Kritickým aspektem kontroly je soulad a akceptace populace alopatické medicíny a lékařské ortodoxie a její partnerské velké farmacie, pod kterou lze populaci drogovat. Kritickou součástí této agendy je potlačení alter­nativ­ní/by­linné medicíny a rozvoj Codex Alimentarius, které vážně omezují přírodní produkty zdraví dostupné veřejnosti. Pokud bude Codex Alimentarius zaveden podle plánu do konce roku 200

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa