Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Co dál s pandemickým zákonem? Vojtěch jedná s Válkovým týmem, dotknou se i nemocnic

Aktualizováno -
3. prosince 2021
09:22
Autor: ČTK - 
3. prosince 2021
07:39

O dalším osudu pandemického zákona dnes jedná ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO) s Anticovid týmem budoucí vlády. Bavit se mají rovněž o naplněnosti nemocnic a omezování plánované a zbytné zdravotní péče. Ministr Vojtěch je kvůli nákaze koronavirem v izolaci, s politiky a odborníky nominovanými koalicemi Spolu (ODS, TOP 09 a ČSSD) a PirSTAN proto jedná přes videohovor.

Podle Vojtěcha je pravděpodobné, že by se dnes mělo diskutovat o situaci v nemocnicích. Kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) v minulých dnech uvedl, že by bylo vhodné, aby ministerstvo plošně omezilo péči v nemocnicích, která není nezbytná. Podle Vojtěcha to ale není potřeba. „Znovu jsem prověřil, že není nutnost zakazovat plošně elektivní péči. Musí to vycházet z reálné situace v krajích,“ řekl ve čtvrtek.

Odcházející koalice se s nastupující neshodne v otázce povinného očkování. Ministerstvo připravuje vyhlášku, v níž od března povinnost nařídí lidem nad 60 let a vybraným profesím, třeba policistům, hasičům nebo zdravotníkům. Válek ale ve čtvrtek v rozhovoru pro server DVTV povinné očkování odmítl. „Povinné očkování u dospělé populace je krok do tmy. Nikdy nic v historii lidstva jako povinné očkování dospělé populace nebylo,“ řekl Válek.

Vojtěch chce také otevřít téma pandemického zákona, který má účinnost do konce února. „Myslím, že by měla být prodloužená,“ uvedl ministr vlády v demisi. Dosud opoziční koalice minulý týden oznámila, že s pokračováním pandemického zákona počítá. Chce jeho novelizaci. Pandemický zákon umožňuje ministerstvu zdravotnictví a krajským hygienickým stanicím vydávat rozsáhlejší restrikce proti šíření covidu-19, než mohly bez něj.

Video  Šéfka asociace sester Šochmanová: Odmítači mezi zdravotníky jsou obrovsky nekolegiální. Povinné očkování má logiku.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 3. prosince 2021 15:10 )

očkovací centra bych zrušil

Jirik-ta ( 3. prosince 2021 15:08 )

no to je právě ono. Současná vládní garnitura na čele babišem si počíná velkoryse a patří do kriminálu. Doufám že odejdou a už se nevrátí. Prezidentské volby nevyhraje nějakej babiš. Jmenování ústavních soudců bych svěřil někomu jinému.

Jirik-ta ( 3. prosince 2021 15:04 )

povinné očkování odsuzuji. Každý má svého obvodního lékaře, který mu doporučí alternativu. Každý vede určitý životní styl a zasahovat do něj tímto hrubým zásahem jako je očkování, považuji za trestný čin. Takové móresy neměli snad ani komunisti. Je to výsměch 17. listopadu

Jirik-ta ( 3. prosince 2021 14:56 )

vojtěch jedná

joanna5 ( 3. prosince 2021 12:08 )

Povinné očkování lidí nad 60 let nebude, Anticovid tým nové vlády ho odmítl
Zdroj: http­s://ww­w.id­nes.cz­/zpra­vy/do­maci/­valek-covid-koronavirus-nemocnice-nova-vlada­.A2112­03_090­038_do­maci_­ihav Budou očkovat zamestnance v zachrannych slozkach a socialnich sluzbach a deti! No s temi detmi bezte do prd..ele! naockujte si ty svoje a nase nechejte na pokoji!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa