Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Očkovací centrum v O2 aréně? Pro účely vakcinace se rýsuje i využití Kotvy

Autor: ČTK - 
30. listopadu 2021
14:27

Investiční skupina PPF nabízí prostory pro očkovací centrum v pražské O2 areně za symbolické nájemné, oznámila v úterý na twitteru. Stát má nabídku celého patra v obchodním domě Kotva, uvedl premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) na společné tiskové konferenci se jmenovaným premiérem Petrem Fialou (ODS), kde podpořili iniciativu k urychlení očkování posilující dávkou vakcíny proti covidu-19. 

Fiala a Babiš při společném vystoupení ve Strakově akademii podpořili iniciativu Lékaři pomáhají Česku, která vyzvala ambulantní lékaře, aby se zaregistrovali a nabídli své kapacity k očkování. Za týden je podle iniciativy možné podat až milion posilujících dávek. Nabídku prostor v obchodním domě Kotva stát určitě využije, řekl Babiš. Pro nová očkovací centra ale podle něj možná nebude dostatek zdravotníků.

Symbolické nájemné

„Skupina PPF je připravena poskytnout státu prostory pro znovuvybudování očkovacího centra v O2 areně, a to za stejných podmínek, jako tomu bylo v minulosti, tedy pouze za symbolické nájemné,“ uvedla na twitteru. PPF letos poskytla prostory pro očkovací centrum v sousední menší hale O2 Universum, v pronájmu je měla Ústřední vojenská nemocnice. Od května do 10. září tam zdravotníci rozdali více než 680 000 dávek vakcíny proti covidu-19.

Zdravotníci v Česku dosud aplikovali zhruba 13,44 milionu dávek očkování proti covidu-19, většina vakcín je dvoudávková. Podaných dávek přibylo v mezitýdenním srovnání v každém dni uplynulého týdne, zájem o vakcinaci zřejmě podpořila vládní omezení pro neočkované. Dokončené očkování má zhruba 6,35 milionu lidí, posilující, zpravidla třetí dávku vakcíny jich dostalo přes 826 000.

Video  Andrej Babiš na prohlídce velkokapacitního očkovacího centra (9.04.2021)  - ČTK
Video se připravuje ...

Stano1963 ( 30. listopadu 2021 21:49 )

třeba v Brně na výstavišti to bylo podstatně lepší

Stano1963 ( 30. listopadu 2021 21:49 )

když jsem byl v létě v očkovacím centrum v O2 aréně, vzpomněl jsem na písničku " Po schodoch", jinde to jde udělat tak, že je vše na rovině...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa