Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horalky rozmlácené kladivem: Odpůrci očkování se mstí majiteli výrobce známých oplatek

Autor: ula - 
20. srpna 2021
22:21

Majitel slovenské společnosti Sedita Pavol Jakubec poskytl Denníku N rozhovor, který se týkal hlavně změn ve firmě, která vyrábí oblíbené Tatranky či Horalky a také jejího směřování. Mimochodem zmínil svůj názor na neočkované proti covidu-19. Jeho výrok, že kdo se nechce očkovat, by měl zůstat sedět doma, způsobil nečekanou odezvu. Odpůrci očkování sdílejí fotografie oblíbených oplatek rozmlácených kladivem a vyzývají k bojkotu výrobků od Sedity. Objevují se však lidé, kteří naopak vykují Tatranky ve velkém, aby vyjádřili Jakubcovi podporu.

„U nás si sice mnozí neočkovaní stěžují, že jsou diskriminováni, ale jednoduše platí to, že kdo je naočkovaný, ať si svobodně jde, kam chce, kdo není, ať sedí doma. Protože pokud se to takto nenastaví, tak nastane opak: zvýhodňovaní budou neočkovaní lidé, protože nemusí nic dělat pro svou svobodu,“ řekl Pavol Jakubec Denníku N.

Jakubec v rozhovoru dále uvedl, že nechápe lidi, co se nechtějí nechat očkovat a dodal, že ničí tak snahu ostatních, kteří se očkovat dají.

Jeho názor rozdělil slovenskou společnost na dva tábory. Odmítači očkování vyzývají k bojkotu cukrovinek od Sedity a sdílejí např. fotografie oplatek rozmlácených kladivem.

Moje historicky poslední Tatranka od fašistického výrobce v Seredi skončila jako potrava pro ptáčky. Doufám, že se z té sluníčkářské dobroty neotráví,“ napsal uživatel k fotografii, která později z internetových stránek zmizela.

Tatranka rozmlácená kladivem Tatranka rozmlácená kladivem | Reprofoto Facebook

Jakubec si za přínosem očkování stojí

Jak uvedl server iDnes.cz, portál online-potraviny.sk dokonce stáhl všechny výrobky od Sedity ze své nabídky. „My nechceme, aby slovenská firma zkrachovala, chceme jen ukázat majitelovi, aby si dával pozor na své výroky, které jsou diskriminační,“ píše na svém facebookovém profilu portál.

Jakubce reakce překvapily a později uznal, že byl možná příliš ostrý.  Za názorem, že očkování je prospěšné, si ovšem stojí. „Nediskriminujeme naše zaměstnance ani naše fanoušky na základě toho, zdali jsou očkovaní, nebo ne,“ řekla IDNES.cz Gabriela Smerigová, tisková mluvčí firmy I.D.C. Holding, pod niž Sedita spadá.

Horalka symbolem zodpovědných lidí?

Zaznívají ovšem i hlasy, které Jakubce podporují a vykupují cukrovinky ve velkém.

„To jsou ale časy. Kdo by si pomyslel, že symbolem pro všechny zodpovědné lidi, co se nechali očkovat, bude taková běžná věc, jako je Horalka? To je neuvěřitelně fantastické,“ uvádí jeden z podporovatelů Jakubce na facebooku.

Do debaty se zapojili i slovenští politici. Ľuboš Blaha ze strany Směr-SD dokonce sdílel několik bodů, proč hodlá výrobky od Sedity bojkovat a dodal, že celá jeho rodina není očkovaná.

Naopak na Jakubcovu stranu se přidala politička ze strany Svoboda a Solidarita (SaS) Jana Bittó Cigániková a její spolustraník Miroslav Žiak, který nakoupil celou krabici Horalek.

 

strejda777 ( 21. srpna 2021 16:56 )

strejda777 ( 21. srpna 2021 16:56 )

No tak je vidět, že tito odpůrci to asi nemají v hlavě moc srov­nané­....ne­chtě­jí se očkovat (nikdo je nenutí) a tak rozbíjejí horalky jako malé vzteklé děcka? A co tím tedy získají? Horalky si zakoupili, takže výrobce může být v klidu...a co s nimi pak udělají není jeho věc....

krapotkin ( 21. srpna 2021 08:25 )

Byl to od pana majitele dobrý reklamní tah. Když chceš rozbíjet Horalky, musíš je napřed koupit a pak si s ní dělej co cheš. Mimochodem jejich chuť není zrovna to, co bych musel jíst. Jsou tu lepší a levnější pišingry.

panda82 ( 21. srpna 2021 07:58 )

to není msta, to je zoufalství nad sebou samým, nad svou blbostí, copak zato může oplatek, tak hluboko klesla mysl inteligentního člověka, že se mstí na oplatku, vyčleněna skupina , které bych nepomohl, covid dřímá

kara54 ( 21. srpna 2021 07:24 )

ti neočkovaní mají v palici nas.-ráno ,až onemocní budou knučet a jde jen o inekci ,na tetanovku se taky musí ale to je jejich protest ještě si zadupat nožkama,,nepujdu ,nepujdu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa