„Je mi to moc líto,“ napsala hvězda show Tvoje tvář má známý hlas na facebooku. „Michale, to snad ne!“ doplnila slova černým srdíčkem moderátorka Eva Decastelo (42). 

„Ta zpráva mě šokovala, Michal byl skvělý a laskavý člověk,“ okomentovala kamarádův skon Hanka Křížková. Soustrastná slova pak přidal i Láďa Hruška.

Většina umělců se kaje, že si na fotografa v poslední době neudělala čas. „Pořád jsme si říkali, že musíme pokecat a dát si kávu a nebo něco ostřejšího. Jednou to nevyšlo mně a potom zase Míšovi. Nejhorší a nejsmutnější na tom je, že tam na druhý břeh za ním nemůžu,“ napsala zpěvačka Šárka Rezková (52).

„Ach jooo, to je moc smutný. Spolu jsme vozili našeho Zdendu kolem Národního divadla, bydleli jsme sto metrů od sebe. Achjo,“ posteskla si herečka va Hrušková (69), představitelka černobílé Popelky. Podobně se vyjádřila i herečka Jaroslava Stránská (52): „Ach jo, to je hrozný, to mě mrzí.“

Ještě v červenci byl Michal Pražák pracovně na několika společenských akcích. Pak se ale náhle odmlčel. S kardiovaskulárními obtížemi, s nimiž řadu let bojoval, ho převezli do FN Bulovka. 

„I když to mnozí netušili a on tím nikoho neobtěžoval, jeho zdravotní stav byl opravdu vážný! A jak upřesnil jeho nejbližší člověk, posledních několik dní byl Michal v umělém spánku, z kterého tak nějak volně přešel na druhý břeh, odkud už není návratu,“ napsal Michalův spolupracovník René Kekely.

Veřejné poslední rozloučení s Michalem Pražákem nebude. „Jeho ostatky budou za nějakou dobu uloženy na hřbitově v Jesenici u Prahy. O jeho milované pejsky (Floutka a Fionu, poz. red.) je a bude velmi dobře postaráno... A jeho blízcí tímto děkují všem, kteří na něj vzpomínají a projevují soustrast,“ dodal manažer Kekely.

VIDEO: Nejzajímavější fotograf všech dob: Jan Saudek

Video
Video se připravuje ...

Nejzajímavější fotograf všech dob: Jan Saudek Videohub

Fotogalerie
33 fotografií