Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Maláčová hřešila u plného stolu v restauraci. Vojtěch jí vytkl chybu, vláda povolí 6 lidí

Aktualizováno -
17. srpna 2021
14:04
Autor: simao - 
17. srpna 2021
11:06

Vláda se v pondělí usnesla, že v restauracích bude moci být u stolu šest lidí místo současných čtyř, což je podle Adama Vojtěcha (za ANO) změna kosmetického charakteru. Ten samý den pak ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) na facebooku pobouřila fotkou z posezení s výrazně početnější skupinou mladých diskutujících.

„Příjemný večer se spoustou mladé naděje z levičáckého twitteru,“ pochvalovala si během kampaně ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Pozapomněla však, že vláda, jíž je součástí, nadále omezuje počty lidí, kteří v restauraci mohou zasednout u jednoho stolu. Momentálně jde o čtyři hosty, to se však má změnit a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) oznámil, že od září bude moci u jednoho stolu zasednout šest hostů.

„Co nám říkají aktuálně platná opatření? ′U jednoho stolu mohou sedět nejvýše 4 zákazníci, s výjimkou členů domácnosti. Pokud má stůl 10 a více míst k sezení, lze u něj usadit více zákazníků tak, že mezi skupinami nejvýše po 4 zákaznících (kromě osob z jedné domácnosti) je rozestup alespoň 1,5 metru.′ Takže buď s váma všichni bydlí, nebo se úplně d*bilně fotíte při porušování zákona,“ zareagoval pod fotkou Maláčové jeden z diskutujících.

Rýpl si i Kalousek: Co tedy platí?

„Proboha, paní ministrině.. Děláte z toho kolegovi Vojtěchovi holubník. Před chvílí oznámil, že od 1.září u stolu 6 lidí,“ poznamenal další.

„Paní ministryně Jano Maláčová, Vaše vláda dnes milostivě povolila občanům, že jich u jednoho stolu smí sedět maximálně šest, ne už jenom čtyři. Ve stejný den sedíte u jednoho stolu v mnohem větším počtu. Co tedy doopravdy platí? Děkuji za odpověď, vládou dezorientovaný občan,“ přidal se exposlanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Přidal se i poslanec KDU-ČSL JIří Mihola. „Další hřebík do rakve ČSSD, tentokrát přičiněním ministryně, která měla být hlavní tahounkou záchrany. Tak zbytečně a pitomě napomáhat potopení nejstarší politické strany se jen tak nevidí. O výsměchu občanům už ani nemluvím, ten probíhá na pokračování,“ podotkl.

Maláčová: Zapomněla jsem sledovat, kolik nás je

„Nebyla to do puntíku organizovaná akce, přišlo víc lidí, než jsem čekala. Řešili jsme drahé bydlení a další otázky, které mladé lidi trápí,“ uvedla Maláčová pro TN.cz. „V zápalu debaty jsem zapomněla sledovat, kolik je nás u stolu,“ poznamenala ministryně.

K jejímu prohřešku se vyjádřil na úterní tiskovce i ministr zdravotnictví Vojtěch: „Chyba to je, samozřejmě. Opatření platí pro všechny, to je zřejmé. Já jsem to samozřejmě viděl na facebooku nebo na sociálních sítích. Taky mě trošku zaujalo, že se to dělo přesně v 19:30, kdy zasedala vláda, kde byli přítomni všichni ministři až na paní ministryni Maláčovou, ale to už je zkrátka nějaké asi její svědomí, jak toto bude zdůvodňovat. Každopádně to chyba je a určitě to bude případně řešit hygienická stanice.“

Zahrádky bez výjimky

Vládní web k covidovým opatřením uvádí, že „od 1. 9. 2021 dojde k úpravě pravidel cirkulace vzduchu ve vnitřních prostorech“ a „u stolu bude moci sedět až 6 osob“. Mezi hosty musí být odstup alespoň 1,5 metru, s výjimkou zákazníků sedících u jednoho stolu.

Vztahuje se omezení i na zahrádky restaurací? Ministerstvo zdravotnictví Blesk Zprávám potvrdilo, že ano.

"V obou případech nyní platí omezení jak pro vnitřní prostory, tak i pro zahrádky na 4 u jednoho s stolu s výjimkou členů rodiny. Pokud má stůl 10 a více míst k sezení, lze u něj usadit i více zákazníků tak, že mezi skupinami nejvýše po 4 zákaznících (opět kromě osob s jedné domácnosti) je rozestup alespoň 1,5 metru. Od září se pak tento počet lidí u jednoho stolu zvyšuje na 6," potvrdil Daniel Köppl, ředitel odboru komunikace s veřejností.

Video  Babiš vyrazil po rozvolnění do hospody: Zajděte na pivo, vyzýval Čechy  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

1917 ( 17. srpna 2021 23:24 )

Babiš by s ní měl okamžitě vyrazit dveře i s futrama! Další ukázka totálního papalášství a ignorace zákona.

Danela ( 17. srpna 2021 20:07 )

Blbka tupá

priserak77 ( 17. srpna 2021 16:59 )

Tak to já už nedodržuji dávno. Vždyť ty opatření nejsou ani podle zákona.

priserak77 ( 17. srpna 2021 16:58 )

Tak pokud zasedá vláda a ona je ještě bohužel stále její součástí, tak asi ne. Vy také chodíte místo do práce do hospody ?

borka30 ( 17. srpna 2021 16:36 )

Šla se pobavit a dala si pivo. To jako nemůže?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa