Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ivermectin je při léčbě covidu k ničemu, dokázala další studie. Odpůrci očkování se bouří

Autor: tsv - 
13. srpna 2021
05:00

Kanadská výzkumná skupina Together Trial se rozhodla hlouběji prostudovat účinky antiparazitika Ivermectin, o kterých neustále básní odpůrci očkování. Výsledky studie nedávno prokázaly naprosto nulový efekt při léčbě a prevenci covidu. Informoval o tom server Los Angeles Times.

Ivermectin patří spolu s hydroxychlorochinem k nejvíce diskutovaným alternativním léčbám covidu, za jejich pozitivní účinky se přimlouval i sám bývalý americký prezident Donald Trump. Benefity Ivermectinu měla dokazovat egyptská studie, která ale své výsledky podle nejnovějších zjištění zfalšovala.

Together Trial vedený Edwardem Millsem provedl rozsáhlou studii, které se v Brazílii zúčastnilo 1 500 lidí. Výsledky studie zatím nebyly potvrzeny nezávislou stranou, zatím ale mluví jasně. O Ivermectinu poprvé pozitivně referoval výzkum australských vědců, kteří v roce 2020 odhalili efektivitu léku, ovšem pouze v případě podání ve velkých dávkách. Takové dávky by ale pro člověka mohly být velmi nebezpečné. Pokud by tedy lékaři podali pacientovi Ivermectin v jeho doporučeném dávkování, na koronavirové onemocnění by žádný efekt neměl.

Průmysl je zmanipulovaný

Odpůrci očkování se ale výsledkům studií stále brání. Podle nich jsou výzkumy zmanipulované farmaceutickým průmyslem, pro který by měl prodej vakcín být údajně mnohem finančně přínosnější než léčení covidu Ivermectinem. Podle Millse jsou výzkumní pracovníci neustále na ráně a musí čelit šikaně ze strany odpůrců očkování, kteří se je snaží zdiskreditovat a nazývají je podvodníky.

„Už mám dost toho jednání vůči klinickým výzkumníkům. Ostatní, kteří v oblasti pracují, dostávají výhrůžky, stejně tak jejich rodiny, a musí čelit pomluvám,“ řekl Mills. „Musíme přijít s nějakým novým systémem, kdy budeme za sebou navzájem stát, protože ta šikana, kterou si tito jednotlivci procházejí, je šokující.“

Video  Boj o protilátky v Česku: Testy jsou dražší než vakcína, tvrdí viroložka. Nevidí ani vědecké "pro"  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

1495346 ( 13. srpna 2021 14:02 )

Ani ředĕný

jajas ( 13. srpna 2021 10:27 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa