Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Covid jí během týdne zabil tři milované. Žena zoufale prosí lidi, aby se naočkovali

Autor: Darina Jíchová - 
3. srpna 2021
20:05

Tiffany Devereauxová z Floridy se se zoufalou prosbou obrátila na Američany, kteří se ještě nenechali očkovat proti covidu-19. V rámci několika dní jí nebezpečný virus zabil snoubence, maminku i babičku. Devereauxová připustila, že její snoubenec ani matka očkovaní nebyli, před smrtí ji ale požádali, aby si na vakcínu zašla, a tak se ochránila před covidem-19, uvedl list Daily Mail.

Devereauxová a její rodina žijí ve floridském okrese Nassau County, počet nakažených i obětí je tu od počátku pandemie dost vysoký. Američanka se nemohla zúčastnit pohřbu své babičky, v té chvíli trávila v nemocnici poslední chvíle se svou matkou. Během týdne tak Devereauxová přišla o tři nejbližší osoby.

„Jsem ztracená“

Nejprve Devereauxová přišla o pětaosmdesátiletou babičku Ruth Deanovou Griffisovou Devereauxovou, která zemřela 24. července, o dva dny později podlehl covidu-19 i její snoubenec Britt McCall (†35) a ve středu 28. července pak její matka Darlene Glassová (†65). Zdevastovaná žena se obrátila na svou komunitu a i na zbytek Američanů a vyzvala je, aby se nechali očkovat. Dodala, že si nepřeje, aby někdo další musel projít tím, čím ona.

„Jsem ztracená, naprosto ztracená,“ řekla pro stanici News 4 Jax. „Nevím, co si myslet, ani co cítit. Své milované chci zpátky, pomohli mi skrze všechna má těžká období, kterými jsem si prošla, a teď jsou pryč,“ dodala Devereauxová. Na svém facebooku sdílela i skličující snímky z nemocnice.

Splní poslední přání maminky a snoubence

Devereauxová zatím na očkování nebyla, ale chystá se. Zavázala se, že splní přání svého snoubence a matky a na vakcínu půjde co nejdříve. Vysvětlila, že sama prodělala covid-19, měla ale lehký průběh. „Bylo to jejich poslední přání, řekli, jak bolestivá pro ně nemoc je,“ objasnila Devereauxová. „Chci, aby si všichni uvědomili, jak důležitá vakcinace je,“ uvedla.

McCall onemocněl okolo 4. července, jak pro tisk potvrdila jeho mladší sestra Payten. „Nemohl jíst, nemohl ani dýchat, pak se to ale zlepšilo, záhy se to však zase zhoršilo,“ popsala McCallová. „Připojili ho na ventilátor. Nevěděl, že zemře bez toho, aby se s námi mohl rozloučit,“ vypověděla. Přiznala, že nikdo z jejich rodiny není očkovaný. Věří, že smrt jejího bratra je ale přesvědčí, aby šli na vakcínu.

Sestra: Nebudu sobecká

„Bylo mi řečeno něco, čím jsem se měla řídit už před tím: Nebuď sobecká, mysli na ostatní kolem sebe, na ty, pro které bys dala život,“ sdělila tisku McCallová. „Nechci, aby se něco podobného stalo dalším lidem. Není to fér. Můj bratr byl příliš mladý, tohle prostě není fér. Dala bych všechno, aby se mi bratr vrátil,“ dodala.

Okres Nassau County má okolo 88 tisíc obyvatel, od počátku pandemie zaznamenali více než 10 tisíc případů covidu-19, 127 lidí nákaze podlehlo. Vakcinace ve Spojených státech stagnuje, plně očkováno je podle nejnovějších údajů pouze 46 procent populace.

Video  Za hranice s oběma dávkami, radí Prymula. Co jsme nezvládli a jaké země ještě „zčernají“?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Kraska111 ( 4. srpna 2021 08:43 )

Ještě že nejsem na Floridě ale v Česku 😊

jochen84 ( 3. srpna 2021 22:08 )

Už jen pro tuhle masáž,tyto příběhy se očkovat nenechám!

zada ( 3. srpna 2021 21:08 )

No to je zase nějaká pchycovina... kdy bude druhý díl?!?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa