Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Peklo na chorvatských hranicích. O dlouhé kolony se postaraly covidová přísnost a nápor turistů

Aktualizováno -
3. července 2021
16:20
Autor: tsv - 
3. července 2021
12:55

Na hraničních přechodech s Chorvatskem se tvoří mnohohodinové kolony. Lidé čekají v kolonách hlavně na dálnicích A2, A3 a A7, zhuštěná dopravní situace se tedy týká převážně hranic se Slovinskem, přes které jede k moři i většina Čechů, a se Srbskem. Cestující se mohou zdržet až tři hodiny. Chorvatská vláda se od 1. července nečekaně rozhodla po cestujících vyžadovat potvrzení o očkování, negativním testu nebo prodělání covidu, což komplikuje plynulý průjezd.

Zdržení na hranicích s Chorvatskem je patrné na dálničních kamerách, záznamy jsou zveřejněny na webových stránkách chorvatského automoto klubu HAK.

Podle informací klubu dochází ke značnému zdržení na hranicích se Slovinskem, Bosnou a Hercegovinou, Srbskem i Maďarskem. Na jednom z přechodů Gunja mají kvůli zhoršené stabilitě mostu nákladní vozidla a autobusy znemožněný průjezd.

V sobotu dopoledne se na klíčových hraničních přechodech Goričan a Goričan II zdrželi řidiči dvě až tři hodiny. Provoz později trchu zřídl, po obědě cestující stáli ve frontě již „pouze“ hodinu a půl. Nejmenší zdržení představoval přejezd přes hranice pro ty, kteří se do Chorvatska vydávali přes slovinskou Lublaň. Na přechodu Plovanija se zdrželi půl hodiny. Informaci zveřejnil server iDnes.

Ještě do konce června se stačilo při návštěvě Chorvatska prokázat občanským průkazem nebo cestovním pasem, vláda se však na konci měsíce náhle rozhodla opatření změnit. Velice tak zkomplikovala situaci těm, kteří si vyžadované potvrzení neměli šanci zajistit. Od začátku července je nutné při cestě do země předložit platný covid pas nebo potvrzení o negativním testu na covid-19.

Máte namířeno do Chorvatska nebo už stojíte na slovinsko-chorvatských hranicích v koloně? Podělte se o své postřehy a pošlete třeba i fotku na tip@blesk.cz.

Video  Za hranice s oběma dávkami, radí Prymula. Co jsme nezvládli a jaké země ještě „zčernají“?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

loaklow ( 4. července 2021 17:41 )

Právě jsem na pláži na Krku. Desinformacim ohledně viru a opatřením nevěřte. Všechny naše certifikáty a další věci zůstaly v kaslíku v autě. Krom občanek po nás nikdo nic nechtěl. Místo 7.5 hodiny jsme jeli hodin 12.za fronty nemůže nic jinyho, než vybírání mýta. Kolonu udělali Rakušané před mýtem. Další dvě kolony udělali Slovinci, kteří by měli, za nehorázně vyčůraný poplatky stát před soudem v Haagu. No a chorvati udělali cestou 3 další kolony při vybírání jejich nesmyslných mýt, na nesmyslných místech. Tento kolotoč na peníze jsem absolvoval naposledy. Za 30 let nevymysleli jeden poplatek a šikanují lidi zvlášť za poplatky za delší tunel a dálniční známku. Jen hodina na slovinský hranici při opuštění, a další hodina a kilometr dal na vstupu do chorvatska. Celé to bylo jen o penězích, žádný koronavir.. A přijelo na začátku prázdnin více lidí.. Jako vždy..

xanidil ( 4. července 2021 16:40 )

Dávej si bcha, aby ti nezmrzly koule.

xanidil ( 4. července 2021 16:38 )

Jenom blb se cpe k moři, když ví, že se tam cpou i desetitisíce dalších blbů

vinke ( 4. července 2021 15:02 )

Z reklamy na dovču v Chorvatsku, kam lákali na levné ceny, klid, pohodu a žádné nebo min.covidové kontroly tedy zbylo peklo . Tož, příjemnou dovolenou a i zpáteční cestu . A vydržte blbínci !! Odpočinete si doma, až budete v samoizolaci

Tara-Tara ( 4. července 2021 11:32 )

pak se jde vykoupat do moře, kde nikdo neví, kde zase praskla kanalizace ústící do moře a má kliku, že na té pláži si o střep nerozřízne nohu, anžto tam je zvykem, co od hnáty upadne, to se neuklízí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa