Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babiš: Očkování dětí mezi 12 a 15 lety začne 1. července. V centrech budou pediatři

Autor: ČTK - 
20. června 2021
17:51

Registrace k očkování proti koronaviru se dětem mezi 12 a 15 lety otevře 1. července, informoval premiér Andrej Babiš (ANO) na sociálních sítích. Do očkovacích center, kde mimo jiné bude muset být přítomen pediatr, děti doprovodí zákonní zástupci, nejčastěji tedy rodiče. Vakcíny budou moci centra podávat ihned po 1. červenci, doplnil Babiš. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes uvedl, že v polovině července by chtěl umožnit očkování všem, kteří pro vakcínu přijdou, bez předběžné registrace.

Ukončené očkování proti covidu-19 má v Česku víc než 2,5 milionu lidí. Aspoň jednu dávku vakcíny dostalo za téměř půl roku od začátku vakcinace zhruba 4,7 milionu obyvatel, to je asi 44 procent populace. Právě proočkovanost je podle odborníků hlavním důvodem, proč epidemie v posledních týdnech ustupuje. V sobotu přibylo v Česku 63 případů koronaviru, nejméně za první víkendový den od loňského 11. července.

Babiš apeloval na mladé, ale i ostatní obyvatele Česka, aby se očkovat nechali, a to i v souvislosti s informacemi o šíření nové mutace koronaviru označované delta. Stejně jako Vojtěch hovořil o takzvané diskriminační metodě testování PCR, na jejímž základě je možné zjistit neobvyklost mutace viru a později vzorek sekvenovat. Sekvenací se zjišťuje mutace viru, z čehož lze vysledovat jeho rizikovost.

Video  Pediatr: 5 důvodů proč očkovat děti proti covidu. A od jakého věku?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

leros ( 21. června 2021 08:14 )

Babiši kluka naočkovat nedám. Volím SPD.

lucie13 ( 21. června 2021 08:05 )

Protože to děti ani nemají, ty ani nenakazily babičku s dědou, kteří běhali denně do KL
V Rakousku bylo z 1.500.000 testovaných dětí tímto čínským šmejdem asi 384 dětí pozitivních, pak musely jít na test, jestli doopravdy jsou.
On tu DanY67 možná jen provokuje. Naše doktorka nedoporučuje očkování lidem s protilátkami ani těm v produktivním věku, kteří se chystají založit rodinu. A o to asi půjde u těch dětí, když se už teď ví, že asi 45% párů nebude moci mít za pár let děti. Ty jedy, co na nás práškuji z letadel, aby “ovlivnili počasí”, jak už to Amíci dělají od 50 let, k tomu nějaké to očkování. Každý je strůjce svého štěstí.

zada ( 21. června 2021 07:57 )

ANO a ČSSD jsou nevolitelní!

zada ( 21. června 2021 07:56 )

Že se k tomu nějaký pediatr sníží a bude očkovat malé děti, tak tomu věřít. Však jsou za očkování dost dobře placení nad rámec svých povinností. Ale že na to mají náturu a svědomí to se fakt divím!!!!

lucie13 ( 21. června 2021 07:55 )

Ty dostaly vitamíny, stejně jako on

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa