Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministr Vojtěch varoval před dalším „Techtle Mechtle“. Majitel klubu má jasno: „Trapné,“ řekl a neotevřel

Autor: jza - 
31. května 2021
21:35

Poslední velké rozvolnění vládních protiepidemických opatření umožnilo otevřít i taneční kluby. Akorát se v nich nesmí tančit. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) při této příležitosti v televizi Prima opět připomněl loňský případ v pražském klubu Techtle Mechtle, kde se na večírku nakazilo přes 160 lidí. Jak to dnes v znovuotevřeném klubu vypadá?

„Víme, co tu bylo minulé léto v jednom pražském klubu, Techtle Mechtle, kde došlo ke klastru, který nám pak vedl ke zhoršení situace v celé republice,“ řekl ministr pro CNN Prima News.

»Neudělali jsme nic špatného«

Majitele klubu Romana Beneše opětovná připomínka loňského případu nadzvedla ze židle. „Mně už to nepřijde ani vtipné, ani úsměvné, přijde mi to trapné. Neudělali jsme nic špatného, přišel nakažený člověk a roznesl to. Pořád omílat jen jedno jméno, že je to etalon nákazy,“ řekl televizi.

Policie si posvítí…

Ministr Vojtěch také řekl, že kluby by měly v následujících týdnech být centrem policejních kontrol, protože se jedná o nejvíce riziková místa. Připustil ale, že pokud se ukáže, že současné rozvolnění nepovede k výraznému zhoršení epidemické situace, tak je možné zákaz tance zrušit.

A jak se k tomu postavil klub Techtle Mechtle? 31. května večer, tedy v den, kdy mohl po dlouhé době otevřít, nechal své dveře zavřené. Případným příchozím vysvětlil situaci vylepený papír, na němž se praví, že „od 26. 9. 2020 dochází k dočasnému uzavření Techtle Mechtle do doby, než bude OPRAVDU líp…“

Co se stalo?

Notoricky známý klub se dostal do ještě většího povědomí loni v červenci. Tehdy došlo k nechvalně známé „koronapárty“, při které se nakazilo více než 150 osob koronavirem. Klub i účastníci večírku se záhy ocitli pod palbou kritiky. „Chceme, aby se mladí lidé bavili, ale nechť se baví venku,“ řekla například ředitelka Hygienické stanice hlavního města Prahy Zdeňka Jágrová.

Video  Tisková konference nově jmenovaného ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) a premiéra Andreje Babiše (ANO; 26. 5. 2021)  - abl
Video se připravuje ...

zfloyd ( 1. června 2021 08:36 )

to by měla být spíš placená reklama než článek

offline ( 31. května 2021 23:19 )

Majitelem klubu je sro Investgast, kde je pan Beneš jako společník přes sro Roben a současně je také v as Spitiko, které pro změnu patří barák s tím pajzlem. Jestlipak si sro Investgast kromě všech ostatních Covid podpor požádala také o příspěvek na nájem?

Takhle můžou mít zavřeno jak dlouho chtějí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa