Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nechutné odhalení na letišti: Tyčinky pro výtěr z nosu kvůli covidu tu používali opakovaně

Autor: ČTK - 
5. května 2021
10:55

V Indonésii zatkli několik zaměstnanců farmaceutické firmy, kteří po umytí znovu prodávali použité tyčinky na výtěr nosu ke zjištění koronaviru. Policie oznámila, že na letišti v Medanu mohlo být použitými tyčinkami testováno až 9000 lidí. Informoval o tom server BBC.

Státní firmě Kimia Farma tak hrozí žaloba ze strany pasažérů. Podle policie se takto na letišti v Medanu podvádělo od prosince, ale zatím není jasné, jak se na to přišlo. Pasažéři musejí mít před nastoupením letu negativní test a letiště nabízí možnost nechat si ho udělat až na místě. Letištní zaměstnanci našli soupravy použitých tyčinek k rychlému testování od firmy Kimia Farma.

Je za tím výstavba luxusního domu?

Od minulého týdne je ve vazbě pět jejích pracovníků včetně manažera. Jsou obvinění z porušení práva spotřebitele. Podle místních médií je k dispozici svědectví 23 lidí a vyšetřovatelé zjišťují, zda nebyly získané peníze použité k výstavbě luxusního domu jednoho z podezřelých. Hodnota zisku se odhaduje na 1,8 miliardy rupií (2,7 milionu korun).

Kimia Farma sídlí v Jakartě a od zveřejnění informací o případu v Medanu propustila zaměstnance, kteří do něj byli zapojeni. Slíbila rovněž zpřísnění kontrol.

Wells ( 5. května 2021 15:20 )

To jsou ale prasata

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa