Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Politické Velikonoce: Vyšupaná Schillerová, Hamáček doma a Babišovi s antibiotiky

Autor: Jakub Veinlich - 
5. dubna 2021
16:03

Česko zažívá už druhé Velikonoce v lockdownu. Zatímco minulý rok slibovali ministři jako jezinky, „jen pár“ dní, po roce je situace obdobná? Ani politici nevěřili, že bude po roce situace stejná, jako vloni. Šéfka TOP 09 se letos na vajíčka „vykašlala“ , ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) zůstala bez rodiny. A premiér Andrej Babiš promluvil o strastech svých dětí.

Tradiční české Velikonoce jsou v rodině premiéra. „Moje paní to u nás všechno řídí. Ona má ráda výzdobu, takže máme všechno, co má být. Většinou je to o té výzdobě. Všude máme zajíčky, beránky i kraslice,“ řekl Babiš v rozhovoru pro tn.cz. Loni premiér zaujal videem, ve kterém s pomlázkou „naháněl“ manželku Moniku. Letos řeší hlavně zdraví dcery Vivien a syna Frederika. „Teďka máme takové Velikonoce, že děti byly u zubaře, vytrhli jim zuby moudrosti,  berou antibiotika, tak to máme takové jako v klidu,“ doplnil Babiš.

„Do 11. 4. se nic nezmění,“ tvrdí vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Velikonoce podle svých slov strávil doma, aby dodržel vládní opatření. V týdnu má vláda rozhodnout o dalších opatřeních, která by se měla řídit podle pandemického zákona. 

Podobně domů, do Brna, nevyrazila ani vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová.

„Byla jsem venku na procházce. Jsem v Praze, celou uzávěru nejezdím za rodinou. Kolega mě vyšlehal na ministerstvu. Vajíčka jsem nebarvila, nemám pro koho. Dcera mi poslala mazanec a koupila jsem si kočičky v práci, na ministerstvu jsem si udělala výzdobu,“ popsala Blesk Zprávám Schillerová své druhé Velikonoce v lockodownu.

Ani předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová letos vajíčka  nebarvila. Upletenou pomlázku od manžela ale podle zvyku alespoň přidala do vázy.

„Vajíčka jsem letos nebarvila, kdy jediný koledník mohl být můj muž tak jsme mu dala hodně čokoládových vajíček. Mnohem raději než velikonoční pondělí mám velikonoční vigilii na Bílou sobotu, tu jsme si nenechali ujít ani v lockdownu,“ popsala letošní svátky jara Blesk Zprávám jediná šéfka parlamentních stran.

Místopředsedkyně KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná, která má ambici být předsedkyní strany, o čemž mají komunisté hlasovat 17. dubna v Nymburku, Velikonoce letos neřeší. Má strach o rodiče.

„Nejsou to ideální svátky. Rodiče měli covid, maminka dost vážný, tak jsem myslela na něco úplně jiného,“ řekla Blesk Zprávám s tím, nic vážného už rodičům nehrozí. Velikonoce si proto příliš nepřipouštěla.

Místopředseda ODS Martin Kupka si byl o velikonočních svátcích zaběhat se svou ženou zaběhat. Před velikonočním pondělím si pak upletl tradičně pomlázku.

„Neměli bychom zapomenout, že s Velikonocemi přichází jaro a že pandemie ustupuje. Tradice mají sloužit jako opora i k povzbuzení dlouho zkoušené psychiky,“ přidal Kupka s tím, že ani on nevěřil, že budou Velikonoce opět v nouzovém stavu.

Video  Babiš si na Velikonoce počíhal na manželku Moniku: S rouškou a velkou pomlázkou  - Youtube / Hnutí ANO
Video se připravuje ...

provokaterka ( 6. dubna 2021 05:13 )

Shillerka neměla čas na vajíčká,hrála si celou dobu s mobilem.

1pravda1 ( 5. dubna 2021 22:43 )

ani ta částka ti nesouhlasí, 23 tisíc čistého psal
a kolik si vyplácel z příspěvků Ondračka, co opustil v naději, že bude ministrem vnitra post ředitele! Transparenty international

1pravda1 ( 5. dubna 2021 22:40 )

buď založil politické hnutí a byl ho registrovat na ministerstvu vnitra, nebo registroval spolek, ale ten nemůže kandidovat do voleb - jen strana nebo hnutí... takže Minář je tak pomatený, že nám to musí vysvětlit Hamáček... nic to nemění na tom, že transparentní účet je proto, aby příspěvky byly evidovány veřejně stejně tak jako platby.. nejde převést statisíce korun na jiný účet a napsat mzdy, provoz atd... pokud založil jen spolek, tak lidem lhal, že jde do voleb a oni mu posílali na to peníze...

novakalex ( 5. dubna 2021 22:11 )

Devadesáti kilový a 158 cm vysoký diblík Alča Šílenová opět angažovala fotografa za prachy vlády, který z ní udělal za pomoci photoshopu třicetiletou krasavici. Respirátorem navíc zakryla "dolíčky" po neštovicích.

novakalex ( 5. dubna 2021 22:07 )

Zrzavý trouba Minář zveřejnil na fb rozpis plateb, mj.také svůj plat, 23 tis.brutto. Nešlo o politickou stranu, takže Hamáček nic kontrolovat nemůže. Max.tak proč min.vnitra poslalo 20 milionů za cinklé respirátory z Číny firmě, která byla účelově založena za tímto účelem a přesto nikdo neví, kam nakonec prachy odešly.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa