Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jerusalema frčí! Roztančila babičky, dědečky i zaměstnance domova seniorů v Českém Těšíně

Autor: jag - 
10. března 2021
15:23

Ráno se vzbudila a dostala nápad. Roztančí celé Centrum sociálních služeb v Českém Těšíně, kterému šéfuje. Kateřině Pindejové krok vyšel. Bezprostřední scénář, režie, prostě celé video působí nyní na lidi jako doping. 

Opravdu tančí všichni. Od vrátného, po kuchařky, pradleny, úředníky, zdravotníky, uklízečky i klienty. „Jerusalema je světový hit, podle kterého tančí a zapojují se lidé po celém světě. U toho jsme nesměli chybět,“ říká Pindejová.

Video  Zaměstnanci i klienti Centra sociálních služeb v Českém Těšíně neztrácí humor ani v tvrdém lockdownu.  - Centrum sociálních služeb Český Těšín
Video se připravuje ...

Přes počáteční protesty některých a nadšení ostatních se nakonec vše spojilo v jednu radost a úsměvy na tvářích klientů. Zvlášť pro ně to podle ředitelky bylo náročnější, protože jsou teď kvůli omezením méně zvyklí na rozruch.

„Paradoxně se i některé z pracovnic styděly, když jsem natáčela já, ale stačilo, aby se toho ujal muž, a hned se rozhýbaly,“ svěřuje ředitelka s tím, že dobrou náladu si nedají vzít, ani v těchto těžkých časech.

K natočení videa postačil obyčejný foťák, se stříháním pomohl odborník z televize. Teď už nahrávka sklízí jen obrovský ohlas. Taneční výzva byla obzvláště v jarní vlně koronaviru velmi oblíbená. Dávala naději, že i v těžkých dobách lidé nepodléhají skepsi. 

VIDEO: Takhle třeba tančili na jaře i zaměstnanci jihomoravské záchranky.

Video  Jihomoravská záchranka se zapojila do koronavirusdancechallege. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa