Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přijďte se naočkovat proti koronaviru, drink máte zdarma: Bar v Izraeli láká mladé

Autor: kso - 
19. února 2021
18:10

Izrael zaznamenal pokles zájmu o očkování proti nemoci covid-19 mezi mladými lidmi. Tel Aviv proto přišel s kreativním řešením. Očkovací stanoviště se otevřelo v místním baru, kde za vakcínu člověk dostane poukázku na drink zdarma. Očkuje se bez objednání a zadarmo, informovala na webu britská televize Sky News.

Bar Jenia v hlavním městě Izraele se proměnil v očkovací centrum proti covidu-19. Vakcínu nabízí za drink zdarma, aby k očkování povzbudil mladé lidi, informuje Sky News. Očkovat se může nechat kdokoliv, aniž by se předem objednal. Vakcinace je zdarma. Kdo se nechá očkovat, dostane poukázku na drink. Alkohol se po očkování nesmí pít, bar však nabízí pouze nealkoholické drinky. Přítomní očkovaní Sky News řekli, že jsou rádi, že mohou po dlouhé době znovu do baru. 

Poté, co Izrael umožnil očkovat mladé lidi, pozorovaly tamní úřady pokles v zájmu o vakcinaci. Země se tak snaží najít nové způsoby, jak lidi k očkování motivovat. „Nárůst počtu nově očkovaných drasticky zpomalil, a proto nyní řešíme, jak přesvědčit mladé, zdravé lidi, aby se nechali naočkovat. Čím dříve, tím lépe,“ míní doktor Daniel Shepshelovich, koordinátor očkování v nemocnici Ichilov v Tel Avivu.

Izraelské úřady varovaly, že se neochota mladých k očkování projeví i v ostatních zemích. Důvodem je to, že mladí nevidí koronavirus jako vážné nebezpečí, nebo také nemají důvěru v bezpečnost vakcíny. Izraelský expert Eyal Leshem o této zkušenosti informoval skotskou vládu. „Musíte je přesvědčit,“ řekl a dodal: „Musíte si připravit komunikaci, užívat sociálních sítí.“ Dodal, že mají vlády oslovovat i celebrity, aby přesvědčily lidi o tom, že je vakcína bezpečná a že je očkování nezbytnou podmínkou pro návrat k normálnímu životu.

Video  Blatný k Prymulovi: Kdo chce tvrdý lockdown, má jít příkladem. Ředitel Marounek schválil výjimku, pak šel na fotbal  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa