Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Havlíček po kritice za výlet na jih Čech: Jel jsem se psem a manželkou, nic jsme neporušili

Autor: Jakub Veinlich - 
10. února 2021
05:15

Cestování jen pro některé? Zatímco jednotliví ministři vyzývají občany, ať omezí cestování i návštěvy, sami mají problém s tím zůstat o víkendu doma. Naposledy naštval Česko svým výletem vicepremiér a „superministr“ Karel Havlíček (za ANO). V sobotu totiž vyvezl psa i manželku vlakem po jižních Čechách. Pochybení ale odmítá. O své cestě promluvil pro Blesk Zprávy.

„Jsem z jižních Čech a každý víkend, pokud je to jen trochu možné, se tam vracím, konkrétně do Českého Krumlova, kde máme rodinné zázemí. Čili nejel jsem nikam 200 km, ale 20 km, konkrétně do Černé v Pošumaví,“ odmítl vicepremiér Karel Havlíček pro Blesk Zprávu kritiku, že by o uplynulém víkendu nějak porušil vládní doporučení kvůli pandemii koronaviru necestovat. 

V sobotu se ministr při volné chvíli rozhodl nasednout na vlak a vypravit se na výlet. A nezapomněl se tím - ostatně v době, kdy již běží předvolební kampaň - pochlubit také na svém twitterovém účtu. 

„Lokálkou po jižních Čechách. Dneska Černá v Pošumaví a Lipno,“ napsal na svůj účet Havlíček a přidal také fotografie svého psa. Manželka byla prý s nimi. Nikoli však před objektivem fotoaparátu či mobilního telefonu. Na fotografiích z výletu paní Havlíčková chybí. Pořizovala je právě ona? 

„Byla to normální procházka se psem. Popojeli jsme s manželkou prázdnou lokálkou, absolutně nic jsem neporušil, vše jsem dodržel,“ uvedl nyní Havlíček. V zimě podle něj není v této části Lipna „ani noha“, s manželkou a psem se prý prošli kolem vody. 

„V obci jsem měl roušku, v přírodě bez,“ dodal Havlíček k výletu, který vyvolal, zejména na sociálních sítích, ale i u některých politiků, rozporuplné reakce. 

„Jako ministři vyzýváme, ať lidé dodržují nařízení a ať se neshlukují. To beze zbytku bylo naplněno,“ hájí se Havlíček v reakci pro Blesk Zprávy. 

Výlet přitom ministr průmyslu a obchodu a také dopravy podnikl jen dva dny po naléhavém projevu ministra zdravotnictví Jana Blatného. Ten ve čtvrtek apeloval na veřejnost, aby lidé co nejvíce dodržovali vládní opatření, aby omezili cestování, jinak se prý covid bude šířit Českem dál.  

„Vím, že je tu nemoc dlouho, ale neporazíme ji jinak než očkováním a dodržováním nařízení. Jejich porušování není frajeřina, je to důkaz bezohlednosti vůči ostatním,“ žádal od běžných lidí spolupráci Blatný. 

To vše Blatný přednesl v době, kdy se velmi vážně po celém Česku navíc mluvilo o možném omezení cestování mezi jednotlivými regiony. Výlety si lidé ale neodpustili. Stejně jako Havlíček, který na jih Čech jezdí v této době mimo jiné také z prozaického důvodu. Nejen že tu má rodinu a také usedlost, ale především by tu měl na podzim kandidovat za vládní hnutí ANO do Sněmovny. 

Jak se daří dodržovat vládní nařízení a jak naplňovat vládní sliby podnikatelům a dalším skupinám, které jsou v posledním roce odkázáni především na vládní kompenzace? Vicepremiér Karel Havlíček o tom přijde diskutovat do studia Blesk Zpráv s poslancem a ekonomickým expertem ODS Janem Skopečkem.

Epicentrum na Blesk.cz s duelem Havlíček (za ANO) vs. Skopečk (ODS) sledujte dnes od 17:30 živě. 

Video  Blatný přiznal nefunkčnost opatření. Po Češích ale chce, aby je neobcházeli  - ČTK
Video se připravuje ...

1pravda1 ( 10. února 2021 17:33 )

jestli tě bolí pravda, tak je to tvůj problém

Delgado ( 10. února 2021 15:55 )

Delgado ( 10. února 2021 15:52 )

pravda bolí, viď 1pravdo1!

1pravda1 ( 10. února 2021 14:12 )

hlavně by média měla zkontrolovat gay Moravce, kde se pohybuje, a jestli vše dodržuje, nikam nechodí, nikam nejezdí...když jen rýpe 15 minut v přímém přenosu... jestli vše dodržuje!!! všímá si jen hnutí ANO, čt si hraje na další opoziční stranu podle mého názoru, a to není ve veřejnoprávní tv přípustné!

Michal Snobl ( 10. února 2021 14:05 )

marmat: co po mě chcete,když máme přednostu vládní stanice,který neumí česky.
Tak už pro něj vyplňujte voleb.lístek,páč vám ujíždí vlak.
Mě můžete tak akorát po babišovsku poboskať r.y.ť

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa