Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hyundai i OKD: Chceme očkovat své zaměstnance! Není ale čím

Autor: ČTK - 
18. ledna 2021
13:15

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku je připravena očkovat své zaměstnance proti covidu-19, jakmile bude k dispozici vakcína. Své zaměstnance hodlá očkovat také těžební společnost OKD.

V automobilce je podle mluvčího k dispozici závodní lékař i dostatečné kapacity. „Kromě toho tady máme Centrum zdraví, což je prostor, kde můžeme také očkování provádět. Jsme domluveni s poskytovatelem lékařských služeb, že to zajistí. Takže kdyby byla vakcína, můžeme okamžitě začít s očkováním,“ řekl mluvčí Petr Michník.

Také mluvčí OKD Naďa Chattová řekla, že podnik má zájem, aby jeho zaměstnanci byli očkováni. „Logisticky máme vše vymyšleno tak, že bychom v případě dostatku vakcíny zvládli naše zaměstnance očkovat,“ uvedla.

Pracovníky testují

Firmy své zaměstnance také testují. OKD s tím začalo už 17. srpna, testuje preventivně a každý den dělá stovky testů. Do současnosti firma provedla více než 51 tisíc testů. Podnik byl předtím jedním z ohnisek nákazy.

„Testování probíhá ve čtrnáctidenních intervalech. Pravidelné preventivní testování jsme zavedli, abychom ochránili naše zaměstnance a jejich rodiny v té době jediným možným způsobem,“ uvedla Chattová.

Hyundai své zaměstnance netestuje plošně. „Na testy chodí zaměstnanci, kteří sami mají zájem, nebo koho určíme,“ upřesnil Michník.

VIDEO: Blatný: Chceme očkovat 100 tisíc lidí denně. Očkovacím centrem i O2 Arena?

Video  Blatný: Chceme očkovat 100 tisíc lidí denně. Očkovacím centrem i O2 Arena?  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

panda82 ( 18. ledna 2021 15:35 )

Ano má to logiku, byl by klid a vzali byste opozici vítr z plachet koho by tak kritizovali. Vzpomínám, že tady už kdysi byla nějaká taková akce k chřipce a očkovali jsme se u závodního lékaře, a bez problémů, a teď taková šaškárna, a kolik
lidí se na tom živí, výsledek zatím žádný jen ať se udělá co udělá opozice křičí, takové mlácení prázdné slámy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa