Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rakev a svíčky pro Blatného: U ministrova domu demonstrovaly desítky lidí

Autor: ČTK - 
16. ledna 2021
17:24

Desítky lidí s transparenty, českými i černými vlajkami, koňmi a rakví se dnes odpoledne vydaly k domu ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) v Jinačovicích na Brněnsku. Účastníci akce protestovali proti vládním opatřením a protiepidemickému systému (PES), který vnímají jako nesmyslný. Opatření decimují ekonomiku, a i přesto počet nakažených koronavirem stále roste, řekl novinářům organizátor akce Tomáš Franzki.

Lidé ministra Blatného označili za zločince, jehož opatření šikanuje obyvatelstvo. „Pan Blatný dříve léčil děti, dnes naše děti denně trpí a s nimi jejich rodiče. Nemůžou do školy, nemůžou se mezi sebou stýkat,“ prohlásil jeden z řečníků Jiří Černohorský.

Než se demonstranti dostali před dům ministra, potkali několik místních obyvatel s opačným názorem. Ti v ruce drželi transparent s nápisem Zdraví je víc než peníze. „Když mi někdo chce pomoct, abych neumřel, tak mu v tom nemám bránit. Jestli to dělá líp, nebo hůř, to je otázka, ale otevřít vše, kde se shromažďují lidi, je velmi nebezpečné. Já chci jít taky do hospody, ale dokud čísla nakažených neklesnou, tak to prostě není možné. Znám pana Blatného jako slušného člověka, neznamená to sice, že je i dobrý ministr, ale rozhodně bych nešel k němu před dům,“ řekl ČTK místní obyvatel Pavel Chrápavý.

Desítky lidí s transparenty, českými i černými vlajkami, koňmi a rakví se dnes odpoledne vydaly k domu ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) v Jinačovicích na Brněnsku. Desítky lidí s transparenty, českými i černými vlajkami, koňmi a rakví se dnes odpoledne vydaly k domu ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) v Jinačovicích na Brněnsku. | ČTK / Šálek Václav

Na průvod dohlížela dopravní policie a na shromáždění před domem policisté z antikonfliktního týmu. „Účastníky a provozovatele upozorňovali na pochybení. Pokud nějaké bylo, tak jsme jej zdokumentovali a oznámíme to správnímu orgánu. Počet účastníků nepřesáhl ohlášených 100 lidí, průběh hodnotím jako poklidný,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Většina demonstrantů neměla nasazené roušky a rozestupy nedodržovala. Podle Chaloupky je za to zodpovědný pořadatel. Franzki se ale postihu nebojí, na dotaz ČTK řekl, že vše konzultoval se svým advokátem.

Video  Blatný: Chceme očkovat 100 tisíc lidí denně. Očkovacím centrem i O2 Arena?  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

e.lesanova ( 18. ledna 2021 17:52 )

Naprosto nepochopitelné, že ani jeden politik nemá potřebu se proti tomuto vyme­zit.­..př­edpo­kládám, pokud by něco podobného dělo u vrat Němcové, Pekarové atp. měli bychom toho plná média 24h denně...Hamáček by měl rezignovat, takové nebezpečné společenské jevy je potřeba okamžitě postihovat...

e.lesanova ( 17. ledna 2021 20:11 )

Přehlídka lůzrů­...Čer­nohor­ský, který vyřvává, kde se dá, samá exekuce, a nýmandi Osovský či tydýt Frazki K tomu pár fetek a jiných zoufalců, kteří si za stovku vyřvou plíce...Hlavní problém ovšem je POVOLOVÁNÍ podobných akcí úředníky, starosty obcí, kdy nejsou dodržena nařízení, kdy stovka kdejakých pochybných osob si dovolí nakráčet k nějakému soukromému obydlí a je jedno, zda politika či jiného občana ČR,černé prapory,rakev, otevřené napadání a výhrůžky...Kam jsme to došli, že toto není okamžitě klasifikováno jako trestný čin?? Jak by se cítil kdokoli z vás?? Přímé ohrožení, kdy nemůžete předpokládat, že někomu z těch magorů nelupne v hlavě a dav nevyrazí k "likvidaci", jak jsme se následně dočetli i na soc. sítích??? Tohle je demokracie a svoboda v Česku ?? Že nemám možnost se bránit agresi??? Kde je vyjádření zodpovědných politiků?? Kdo z nich má za touhle špínou prsty?????

marmat ( 17. ledna 2021 14:06 )

Víte, co to připomíná...???
Jak sledovala/střežila Policie naprosto zblízkave Sněmovní ulici jednání PS
o důvěře vládě - předloni....touto dobou...
Nechala na 1,5 m přijít stejnou sebranku s PET lahvemi, které házeli na vchod -
Tedy vchod s mluvícím Premiérem Babišem .... Co má TOHLE všechno znamenat ???

marmat ( 17. ledna 2021 14:00 )

zaka: Hamáček sbírá popularitu a body u takovéto sebranky,
která obtěžuje celý národ jak se jí zamane (pod samozvanými vojevůdci),
ale i rodinu ministra...na prahu jeho bydlení.
Snad doufá, že JEMU se to stát nemůže....!?
Co má u plotny novomanželku z ODS, tak to s ním a ČSSD jde s kopce (tedy ještě víc).

marmat ( 17. ledna 2021 13:52 )

slunc: Co se děje u Franzkiho stavení.......NIC ???
A právě, že asi vůbec NIC !
A okolo jen 491 obyvatel ???
Má pro strach uděláno a "Nudu u BRNA".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa