Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Třetí mutace koronaviru v Británii: Další obavy a nejistota. Nový kmen dorazil z Afriky

Autor: ČTK - 
23. prosince 2020
17:12

V Británii se objevily dva případy další mutace koronaviru, oba pacienti nedávno cestovali do Jihoafrické republiky (JAR). Británie zavádí omezení cest do JAR a všichni, kdo byli v posledních 14 dnech v JAR nebo přišli do kontaktu s někým, kdo tam byl, musí okamžitě do karantény. Nová varianta se šíří rychleji, než ta původní. Na tiskové konferenci to ve středu uvedl britský ministr zdravotnictví Matt Hancock.

Třetí stupeň v britském systému již nestačí na zpomalení šíření nákazy a část země, zejména východ a jihovýchod Anglie, se od 26. prosince přesunou do nejpřísnějšího čtvrtého stupně. Zpřísnění je podle ministra nezbytné, týká se regionů Sussex, Oxfordshire, Suffolk, Norfolk a Cambridgeshire.

V Británii také pokračuje očkování, mezi prvními se dostalo na pracovníky a obyvatele pečovatelských domů. Všichni pracovníci v pečovatelských domech v Anglii budou dvakrát týdně podstupovat rychlotest, navíc k týdenním PCR testům, které se již provádějí.

Video  „Nová mutace koronaviru není důvodem k panice.“ Expertka zmínila i spekulace o nakažlivosti  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

vaber ( 24. prosince 2020 09:09 )

hlavně ,že chytrolíni v Evropě to mají na koho svést a přitom v Evropě se koronaviru daří nejlépe ,jen mutovat si prý chodí na druhý konec světa

viho ( 23. prosince 2020 22:51 )

Vy jste byl posledních několik měsíců asi hospitaliozván v umělém spánku na covidové jednotce, že nemáte přehled, co se chystá. Elektronický sledovací náramek je už běžný v Hong Kongu či Thajsku. Sleduje i teplotu, tep, atd. Na Taiwanu a v Jižní Koreji je povinnost mít v telefonu aplikaci a zapnutou geolokaci. Zatím to platí pro lidi v karanténě. Ale je jen otázkou času, kdy to politikové budou chtít zavést jako povinnost pro všechny. Vakcíny budou mít verze podle toho, na kterou mutaci viru účinkují. Každý očkovaný v Česku bude zanesen do systému ISIN a bude sledován jeho zdravotní stav. V ostatních zemích jsou podobné sledovací systémy. Já netvrdím, že ve vakcíně je čip, atd. Ale je naprosto reálné, že v budoucnu bude mít každý člověk povinně čip napojený na 5G síť, který ho bude pod záminkou veřejného zdraví a ochrany před koronavirem sledovat. Jsme k tomu na nejlepší cestě.

viho ( 23. prosince 2020 22:04 )

To už je příprava na ten nový normál. Jak přiznávají farmakoncerny, chtějí koronavirový byznys držet alespoň 10 let. Koronavirus je trest světu za to, že kolaboroval s nacistickým režimem Čínské komunistické strany. Když prezident Nixon odlétal v 70. letech 20. století do Číny, aby ji znovu otevřel světu a navázal styky s tamním komunistickým režimem, vyjádřil obavy, že možná vypustil Frankensteina. Teď už je to jisté, doktor Frankenstein bude vládnout světu. Západní politikové skočili na lep a výsledkem bude nejméně desetiletí světové totality. Každý člověk bude muset nosit čip, který bude sledovat jeho pohyb, kontakty, aktuální verze vakcín, kterými je naočkován, atd. A čirou náhodou se k tomu zrovna hodí ty 5G sítě.

sekebo ( 23. prosince 2020 18:08 )

Už aby začal ne tvrdý, ale ten nejtvrdší Brexit, co existuje !!!

krapotkin ( 23. prosince 2020 17:26 )

Tak další kmen a z Afriky ? To máte kucííí anglický z toho, že jste multi kulti a pouštíte si do země, na popud šašků z EU, kdekoho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa