Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Policisté mění uniformu za bílé obleky: Pomáhají na covidovém centru v České Lípě

Autor: VaB - 
3. prosince 2020
21:59

Liberečtí policisté sundali černou policejní kombinézu a vzali si na sebe bílé zdravotnické obleky. Pomáhají totiž v koronavirem zasaženém pečovatelském domě v České Lípě.

Koronavirus se šíří celým Českem a nekompromisně zasahuje do obydlí, kde se starají o staré a často i nemohoucí lidi. Ti jsou nejčastější obětí nemoci covid-19. V jednom takovém vypomáhá i několik policistů z pořádkové jednotky. 

Do Penzionu pro seniory s pečovatelskou službou v České Lípě zamířilo několik policistů - všichni dobrovolně. Čtveřice policistů z Libereckého kraje nastoupila na „službu“ 21. listopadu. „Střídají se ve dvanáctihodinových směnách. Jejich úkolem je vypomáhat pečovatelkám v jejich každodenní činnosti spočívající například v podávání stravy, asistenci při zajišťování hygieny ubytovaných anebo jejich polohování na lůžku. Zastávají práci všude tam, kde je to potřeba,“ informuje mluvčí policie Ivana Baláková.

Z černé uniformy tak přešli do bílého zdravotnického obleku, pro všechny je to úplně nová zkušenost. „Zdejší pečovatelky obdivuji za to, jak svou náročnou práci dobře zvládají. Také se mi na nich líbí, že se ke zdejším babičkám a dědečkům chovají tak, jako by byli jejich vlastní. Každého dokážou potěšit dobrým slovem i úsměvem, a za to mají můj velký respekt,“ říká policista Richard Kraus.

V Penzionu budou pomáhat do té doby, než se situace neuklidní. Policejní prezident Jan Švejdar v rozhovoru pro Blesk nedávno uvedl, že je na policisty, kteří pomáhají, pyšný. Jak řekl, mají vyškolené zdravotníky rozeseté tam, kde jsou potřeba. Liberecká policie vypomáhá také na covidovém oddělení v Nemocnici s poliklinikou v České Lípě. 

Video  Českolipští policisté pomáhají na covid odděleních.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa