Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Diamantové i perlové. Obchody rozjely byznys s luxusními rouškami, stojí statisíce

Autor: ČTK - 
26. listopadu 2020
06:40

Luxusní roušky zdobené diamanty či perlami v ceně milion jenů (asi 210.000 Kč) si mohou koupit zákazníci v Japonsku. Společnost Cox, jejíž pobočka ručně vyráběné roušky nabízí, podle agentury Reuters uvedla, že jimi chce lidi potěšit a také pozvednout módní průmysl, který jako mnoho dalších odvětví utrpěl koronavirovou krizí.

Diamantové roušky jsou posázeny 300 krystaly firmy Swarovski a také jedním diamantem o hmotnosti 0,7 karátu. Perlové roušky krášlí 330 perel akoya, uvádí Reuters.

„Všichni jsou kvůli koronaviru deprimovaní a bylo by skvělé, kdyby se mohli při pohledu na tyto třpytivé roušky cítit lépe,“ řekla agentuře Reuters prodavačka Azusa Kadžitakaová v jednom z obchodů firmy poblíž tokijského nádraží.

„Šperkařský a textilní průmysl jsou navíc kvůli koronaviru v poklesu, takže je tento projekt také součástí snahy o revitalizaci Japonska,“ dodala.

Cox od září nabízí v internetovém obchodě a v šesti kamenných prodejnách více než 200 různých druhů roušek. Nejlevnější začínají na 500 jenech (105 Kč).

Luxusní japonské roušky ale zdaleka nejsou nejdražší na světě. Tento titul patří roušce za 1,5 milionu dolarů (33 milionů Kč), kterou si u izraelského klenotníka Yvel objednal čínský miliardář.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa