Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

První dětská oběť koronaviru v Česku? Batoleti prý nebyl ani rok! ÚZIS: Je to omyl

Aktualizováno -
19. listopadu 2020
20:27
Autor: VaB - 
19. listopadu 2020
19:24

Koronavirus má v České republice patrně první dětskou oběť! Ve statistikách v tabulce s přehledem úmrtí osob s onemocněním covid-19 se objevila jedna oběť ve věku 0–14. CNN Prima News to potvrdila mluvčí ministerstva zdravotnictví, mluvčí ÚZIS to ale označil za omyl. Dítěti prý nebyl ani rok. 

V Česku s koronavirem zemřelo už 6 402 lidí. Ve statistikách, které na svém webu zveřejňuje ministerstvo zdravotnictví, se ale objevilo jedno smutné číslo.  

V tabulce, kde je přehled úmrtí všech osob s onemocněním covid-19, se ve věkové kategorii 0–14 objevilo číslo s úmrtím u mužské kategorie. Na případ upozornil web CNN Prima News

Podle toho má jít o dítě, které zemřelo 12. listopadu, podle statistik se navíc nedožilo ani jednoho roku. Web dodal, že by mělo jít o dítě z Moravskoslezského kraje, úmrtí zaevidovali lékaři z Ostravska. Mluvčí KHS Aleš Kotrla pro CNN ale informace nemohl potvrdit, ani vyvrátit. 

„Údaj je pravdivý, nicméně ministerstvo zdravotnictví ani ÚZIS (Ústav zdravotnických informací a statistiky) s ohledem na ochranu osobních údajů nesdělují další informace o jednotlivých osobách nebo případech,“ uvedla pro server mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová. Mluvčí ÚZIS ale poté dodal, že jde o omyl v datech.  

TomasLB ( 20. listopadu 2020 07:06 )

Dezinformace tu jsou asi tam od února...

Maximilian ( 20. listopadu 2020 05:43 )

Začíná STB dezinformace,viz Černobyl jaderný mrak je,ale neni

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa