Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poděkování lékařům a sestrám v Brně: Okna rozzáří lampiony, svíčky i baterky

Svítit se bude ve středu 11. listopadu od 17 do 18 hodin a v neděli 15. listopadu od 18 do 19 hodin.
Svítit se bude ve středu 11. listopadu od 17 do 18 hodin a v neděli 15. listopadu od 18 do 19 hodin.  (Autor: Archiv Středisko volného času Lužánky)
Autor: mm - 
11. listopadu 2020
15:35

Listopad je obvykle spojen s lampionovými průvody, které se ale z důvodu epidemie koronaviru letos nemohou konat. Brno se proto v tomto týdnu rozsvítí jiným způsobem – lampiony, svíčky a baterky budou zářit v oknech jako poděkování zdravotníkům.

„Místo tradičních lampionových průvodů se tento týden uskuteční poděkování zdravotníkům přes rozsvícení lampionů v oknech. Lampiony v oknech jako poděkování zdravotníkům rozsvítíme na svatého Martina 11. listopadu a také v neděli 15. listopadu. Děkujeme všem, kteří se zapojí,“ říká manažerka Střediska volného času Lužánky Kristýna Kolibová.

Rozsviťte svíčku, lampion nebo baterku

„Čím větší světlo naděje společně vytvoříme, tím spíš dorazí až ke zdravotníkům. Můžeme tak rozzářit sounáležitost mezi lidmi, kterou ocení zdravotníci nejen v Brně. Chystáme navíc jedno překvapení. Uvidí ho ti, co právě v neděli v 19 hodin vykouknou z okna či balkonu směrem k Fakultní nemocnici Brno v Bohunicích,“ doplnila vedoucí lužáneckého pracoviště Lány Lucie Stará.

Cílem je zapojit co nejvíc lidí, aby rozsvítili lampion, svíčku, baterku nebo jiný zdroj světla ve svém okně, a to ve stejný čas ve středu 11. listopadu od 17 do 18 hodin a v neděli 15. listopadu od 18 do 19 hodin.

„Důležité je rozdávat na dálku radost, která dává naději,“ říká Kolibová a dodává, že cílem je samozřejmě potěšit i děti. 

VIDEO: Jihomoravská záchranka se zapojila do koronavirus dance challenge.

Video  Jihomoravská záchranka se zapojila do koronavirus dance challenge. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa