Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rozlícená žena v obchodě odmítala roušku: Domluvy strážníků nepomohly, dostala pouta

Brněnští strážníci museli krotit rozlícenou ženu, která v obchodě odmítala nosit roušku.
Brněnští strážníci museli krotit rozlícenou ženu, která v obchodě odmítala nosit roušku.  (Autor: Městská policie Brno)
Autor: mat - 
11. listopadu 2020
10:25

Hned dva případy nedodržování opatření souvisejících s pandemií koronaviru řešili brněnští strážníci. Největší rozruch způsobila žena (42) v obchodě v městské části Bystrc, která si odmítla při nákupu nasadit roušku.

Upozornění personálu, že uvnitř obchodu si musí zakrýt dýchací cesty, zákaznici naštvalo. Ke stále ostřejší výměně názorů museli být nakonec přivoláni strážníci.

„Dvaačtyřicetiletou ženu vybídli k nasazení roušky. Ta se vůči nim ale od samého začátku chovala arogantně a agresivně a odmítala s hlídkou spolupracovat," uvedla mluvčí Markéta Skřivánková.

Když hlídka ženu vyzvala k předložení osobních dokladů, tvrdila, že je má ve svém autě. Jakmile se k němu za přítomnosti hlídky dostala, pokusila se o útěk. „V tom jí ale strážníci zabránili nasazením služebních pout. Protože nebylo možné případ dořešit na místě, postoupila jej hlídka správnímu orgánu," uzavřela mluvčí kuriózní případ.

Mladí si se zákazy hlavu nelámou

Na dodržování opatření proti šíření koronaviru se vykašlala i omladina v parku v Králově Poli. Dvacítka mladých lidí ve věku od 12 do 19 let si neuvědomila, že platí zákaz shlukování. Případ putuje do správního řízení.

VIDEO: Brňan bez roušky policistům tvrdil, že koronavirus není nakažlivý.

Video  Muž bez roušky tvrdil, že koronavirus není nakažlivý  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa