Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nakažený hradecký hejtman nastoupil do karantény. „Nebýt trasován, ani si nevšimnu“

Autor: ČTK - 
19. října 2020
11:25

Královéhradecký hejtman Jiří Štěpán (ČSSD) se po kontaktu s nemocným nakazil koronavirem. „Můj test vyšel pozitivní, byť nemám vůbec žádné příznaky a cítím se dobře. Jsem v karanténě,“ oznámil dnes na facebooku.

Řízení kraje v plném rozsahu převzal první náměstek hejtmana a jeho statutární zástupce Martin Červíček (ODS), řekl ČTK mluvčí hejtmanství Dan Lechmann. Červíček se má stát jako lídr ve volbách vítězné koalice ODS, STAN a Východočeši novým hejtmanem. Dnes ráno začalo pravidelné zasedání rady kraje, její jednání řídí Červíček.

Štěpán byl po kontaktu s nemocným takzvaně vytrasován. „Nebýt trasování, tak si asi ničeho nevšimnu,“ uvedl hejtman. Dodal, že používá aplikaci eRouška. K jejímu využívání vyzval ostatní občany. „I když se snažíte dodržovat všechna opatření, tak není ochrana stoprocentní, stačí pak málo,“ uvedl.

Nikdo jiný z vedení kraje není podle mluvčího na covid-19 pozitivní. V posledních dnech se na hejtmanství nekonala žádná větší jednání představitelů kraje typu zasedání rady kraje. „Jednala pracovní skupina krizového štábu, ale formou videokonference,“ řekl mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa