Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prymula o svatbě dcery, „chřipečce“, testech národa a zakázaném zpěvu. Vadí mu Plukovník?

Video se připravuje ...
Autor: simao, vei - 
19. října 2020
05:00

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) vnesl do politiky nový prvek. Respektive ho tam vnesli lidé z PR týmu premiéra Babiše. Prymula totiž odpovídá pravidelně na twitteru na otázky spjaté s koronavirem. Reagoval však i na soukromé dotazy. Například co říká na oslovení Plukovník, jestli je pravda, že před zpřísněním pravidel vdával dceru, nebo se vyjadřoval i k výkonu Slavie Praha v Lize mistrů.

Fanoušek Slavie. A otec nevěsty?

Epidemiolog, ministr zdravotnictví, vakcinolog a teď i odborník na fotbal. Roman Prymula zaujal nedávno odpovědí na dotaz, jestli Slavia vypadla oprávněně, nebo nefér z Ligy mistrů. „Bohužel musím říci, že jsem ji neviděl, takže nemůžu říci, jestli to bylo správně, nebo nikoliv,“ reagoval však nečekaně Prymula v momentě, když už se pustil do sportovního tématu.

Jindy však vyvrátil mýtus, že prý chystá vdát svou dceru ještě před zpřísněním pravidel a omezení počtu hostů na třicet. „Mohu vás ubezpečit, že to není pravda a asi rok dceru vdávat ještě nebudu.“ 

Video  Prymula o vypadnutí Slavie z Ligy mistrů a dceři: Zápas jsem neviděl. A bude svatba?  - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

Mýty o viru z Číny i čipování lidí

Prymula je také ale vymítač bludů. V jedné ze svých posledních várek videí vyvrací například mýty o tom, že virus přivezli do Číny vojáci USA, po Evropě ho rozšiřují vojáci NATO a migranti. Nebo že za pandemii mohou 5G sítě. „My si můžeme zavirovat počítač, ale těžko se zavirujeme tak, abychom dostali přes počítač covid 19,“ mluví klidným hlasem ve videu Prymula. A odmítá, že by nám při výtěrech lékaři vpravovali do těla čip. „Do vaty se čip asi omylem nezabloudil,“ vyvrací další z hoaxů.

Video  Prymula o hoaxech: Koronavirus jako biologická zbraň USA a pandemie souvisí s 5G sítěmi?  - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

Myjte si ruce, noste roušky

„Je důležité mýt si ruce,“ apeloval Prymula na občany při mezinárodním dni mytí rukou, který připadá na 15. října. Natočil při té příležitosti i instruktážní video. „Když si umyjeme ruce jen tak ledabyle, tak nám mikroorganismy na nich zůstávají a logicky můžeme šířit nákazu dál,“ promlouval k lidem v jakési umývárně i s vanou. Sám se pak dostal také k tomu, že není důležitá jen správná hygiena, ale také správné nošení roušek. „Nosme ty roušky, jsou skutečně potřebné,“ dodal. 

Video  Ministr Prymula a jeho instruktážní video: Jak se správně mají mýt ruce?  - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

Prymula „Fantomas“ o čertovi, Mikuláši a andělech

Kdo chce slyšet ministra zdravotnictví smát se jako Fantomas, má šanci na dalším videu.

Prymula se čas od času pustí i do odpovídání na dotazy lidem, kteří se ho na twitteru ptají na konkrétní věci - třeba jestli letos bude moct přijít Mikuláš s čertem a andělem. „Když půjdou ve skupině s mnoha anděly, tak k vám možná nedorazí,“ reagoval Prymula. A vysvětloval třeba i to, proč se nesmí zpívat a omezuje se pití alkoholu.

Video  Prymula se rozesmál. A promluvil o Mikuláši, omezení zpívání a vypnutých wi-fi  - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

Zůstaňte doma. Jezděte na kole

„Prosím vás všechny, zůstaňte doma,“ požádal minulý týden Čechy Prymula s vážnou tváří na dalším videu, třísekundovém.

Lidé se přitom ministra ptají na to, co mohou konkrétně v současné situaci dělat. Pokud to jde pracovat z domova a pokud to nejde, tak jít do práce, nakoupit a domů, radí šéf zdravotnictví na svém twitteru. A co dělat o víkendu, když práce není? „Doma se můžeme věnovat čemukoliv, pokud vyrazíme ven, můžeme běhat, procházet se,“ vzkázal ministr a lidem radil třeba jezdit na kole. Nebo jako v jednom ze svých dřívějších, pro změnu psaných příspěvků - číst knížky, či případně rozhovory s ním.

Video  Prymula vzkázal: Zůstaňte doma. A lidé se ho ptají, co mají dělat o víkendu?  - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

30 tisíc zemřelých

Koronavirus není žádná chřipečka, razí dlouhodobě Prymula. Zapomenout dle něj máme také na teorie, že virus vůbec neexistuje. Covid-19 je podle ministra navíc prý zákeřnější než chřipka proto, že i když se udělají, nebo neudělají nějaká opatření, zemře za rok zhruba 1900 lidí. 

„Tady pokud bychom nechali tuto epidemii proběhnout bez opatření, tak se dostaneme na hodnoty, které se budou blížit 30 tisícům zemřelých,“ vysvětluje nebezpečnost viru Prymula. 

Video  Prymula: Není to žádná chřipečka. A zmínil 30 tisíc mrtvých, kdyby nebyla opatření  - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

Plukovník Prymula

S Romanem Prymulou natáčí krátké příspěvky většinou buď ve Strakově akademii, tedy v sídle vlády, nebo přímo na ministerstvu členové PR týmu premiéra Andreje Babiše. A pro Prymulu je to novinka. Z boje však nemá ve zvyku utíkat. Jen mu tentokrát bylo vybráno poněkud nezvyklé kolbiště českého twitteru.

Prymula má přitom za sebou práci v armádě. Od té doby mu mnozí neřeknou jinak než Plukovník. I když prezident Miloš Zeman o něm mluví jako o řezníkovi. Oslovení Plukovník už ale Prymulovi podle jeho slov nepřísluší, protože není v aktivní službě. „Jsem v podstatě plukovníkem v záloze,“ vzkázal Prymula při dotazu, ve kterém si rýpl do dnešní mládeže, které by prý vojna prospěla.

Video  Co říká Prymula na oslovení Plukovník? Navezl se i do rádobyodborníků na koronavirus.   - Twitter - R. Prymula
Video se připravuje ...

Viera Vaňová ( 28. října 2020 07:43 )

Blbče

Viera Vaňová ( 28. října 2020 07:43 )

Ten nepatří na hrad ale Mirov

Viera Vaňová ( 28. října 2020 07:42 )

Tak u to není jen tak nějaká diagnóza u tebe je to rovnou jistota Bohnice !tam patria !

gejzovic ( 19. října 2020 10:07 )

Ty se stěhuješ,no knečně vojednoho chytrolína,bude miň.Podporu ti budou posílat?

gejzovic ( 19. října 2020 10:02 )

a někteří takovy chtěj kandydovat na hrad,co nato řikaš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa