Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Za Prymulou stál při projevu exministr: „Nic jsme nepodcenili!“ brání se Ludvík

Autor: Sabina Dračková - 
15. října 2020
05:30

Ještě před měsícem uklidňoval Čechy, že to s koronavirem není tak zlé. V úterý však stál ředitel motolské nemocnice a bývalý ministr Miloslav Ludvík (ČSSD) za tím současným šéfem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO). Ten prosil lidi o pochopení vážnosti situace i dodržování opatření a omlouval se, že nezasáhli rychleji. Nařídil také omezení péče. Z toho, že nemocnice nyní kvůli velkému množství koronavirových pacientů musí omezovat plánované zákroky jiných pacientů, se podle Ludvíka ale dělá „hrozné haló“. Jde podle jeho slov o standardní postup, přistoupilo se k tomu třeba i kvůli chřipkové epidemii.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula vystoupil v úterý s projevem k národu. Ten se natáčel nadvakrát, protože jeho vysílání Prymula v pondělí na poslední chvíli zrušil. Obou předtáček se však zúčastnil bývalý ministr zdravotnictví a ředitel Fakultní nemocnice Motol Miloslav Ludvík (ČSSD).

„Byl jsem tam podruhé, my jsme to dělali poprvé v pondělí, podruhé včera v úterý. A ono je to spíš o tom, kdo je nejblíž. A já

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa