Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Návrat „starých“ koronačasů: Babiš chystá projev. Připomeňte si, co říkal na jaře

Autor: ČTK - 
20. září 2020
19:34

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělí ve 20:00 vystoupí s televizním projevem. Řekl to dnes ve svém tradičním nedělním videu na facebooku. Proslov se pravděpodobně bude týkat koronavirové epidemie. Při jarní vlně covidu-19 Babiš vystoupil v televizi s připravenými projevy v březnu i dubnu, v prvním z nich se přihlásil k osobní odpovědnosti za všechna krizová opatření.

Babiš obvykle vkládá na facebook až půlhodinová videa, tentokrát se jeho sdělení vešlo do 23 vteřin. „Některé potěším, některé zklamu,“ řekl k tomu, že dlouhé video tentokrát nepřidá.

Zítra (v pondělí) večer vám chci něco důležitého říct, řeknu to v televizi ve 20:00. Moc děkuju a těším se příště,“ uvedl.

Předseda vlády vystoupil v televizi a rozhlasu s projevem 23. března. Řekl tehdy, že ČR nikdy neprodělala podobnou zkoušku, jako představuje nový koronavirus. „Já jako premiér země samozřejmě osobně odpovídám za všechna krizová opatření. A beru na sebe plnou politickou odpovědnost,“ uvedl tehdy.

Video  „Zvládneme to, nebojte!“ Babiš v projevu o koronaviru děkoval i za šití roušek, kritizoval porušování karantény  - Česká televize
Video se připravuje ...

Na obrazovky se s vystoupením vrátil 9. dubna. Avizoval tehdy, že projekt tzv. chytré karantény pomůže Česku vrátit se k normálnímu životu. Vybídl také obyvatele, aby o velikonočních svátcích zůstali doma a nenavštěvovali především starší příbuzné.

Video  Babiš o zrušení velikonočních tradic i uvolňování vládních opatření  - Česká televize
Video se připravuje ...

Premiér v posledních dnech čelí ostré kritice opozice kvůli aktuálnímu vývoji koronavirové epidemie. Počet lidí, kteří v České republice zemřeli s nákazou koronavirem, překročil 500.

V posledních týdnech opakovaně laboratoře zaznamenaly rekordní nárůsty počtu nakažených. Vláda kvůli tomu přistupuje k plošnějším opatřením. V pátek Babiš změnil názor a avizoval obnovení sociálními demokraty, opozicí a kraji požadovaného Ústředního krizového štábu, které by měla vláda schválit v pondělí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mikima2 ( 20. září 2020 23:06 )

Máte pravdu. Tito kašpaři se rvali v létě za uvolńování a teď vyřvávají, že když to Babiš uvolnil, že to bylo špatně. Bohužel, to všechno je politika a jde jim o zbavení se Babiše. Ať Babiš udělá cokoliv, všechno je špatně.

mikima2 ( 20. září 2020 22:57 )

Být Babišem, tak se na celý coronavirus vykašlu, někam se zašiju a budu si dělat svoji práci. Coronou ať se zabývají ti "chytří, kteří tomu tak rozumí" a kteří neumějí nic jiného, než Babiše kritizovat a házet mu klacky pod nohy.

Covid_19 ( 20. září 2020 22:14 )

za Zemana se prodaly banky, do kterých stát nasypal napřed peníze, půjčil Unipetrol Babišovi, Zeman podpořil vládu Klause a spolu to zde zřídili

SCHWARZENBERG ( 20. září 2020 21:57 )

stemik -

SCHWARZENBERG ( 20. září 2020 21:57 )

Havlisti, vlastizrádci, sionisti a cikánští baronové nevynechají žádnou příležitost, plivnout po Babišovi, který je nejlepším premiérem v historii ČR.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa