Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Práce z domova s výhledem na moře: Maledivy lákají turisty na exotický home office

Autor: Darina Jíchová - 
19. září 2020
14:25

Pro tisíce lidí pandemie koronaviru znamenala přesun z kanceláří do tzv. home office, a práce z domova se tak stala novým standardem. Této situace chtějí využít exotické ráje a oblíbené turistické destinace, které lákají pracující na zajímavé balíčky. S nabídkou jako první přišel karibský Barbados, nyní se k němu připojilo souostroví Maledivy, uvedla stanice CNN.

K 1. září po dlouhé odmlce obnovil provoz luxusní maledivský resort The Nautilus Maldives a pro zájemce o poněkud pracovní dovolenou připravil speciální balíček v hodnotě půl milionu korun. Na první pohled přemrštěná částka za pár dní dovolené, v nabídce je ale nejen pobyt all inclusive, ale také pracovní stůl s výhledem na moře, osobní a „oddaný“ asistent nebo nonstop přístup k občerstvení.

Maledivy lákají pracující turisty na luxusní pobyty. Maledivy lákají pracující turisty na luxusní pobyty. | Facebook/The Nautilus Maldives

Za luxus si člověk připlatí

Resort se nachází na atolu Baa, jedná se o biosférickou rezervaci chráněnou UNESCEM, kde si lidé „pracující z domova“ mohou zaplatit 1 až 3 týdny klidu a pohody, a přesto se více méně nevzdálit z kanceláře. Člověk si ale za tak exotickou „home office“ skutečně připlatí, týdenní pobyt vyjde na 524 tisíc korun, dvoutýdenní na 854 tisíc korun a za 3 týdny v tomto ráji si lidé zaplatí 1,17 milionu korun.

Podle zaměstnanců The Nautilus Maldives budou zájemci o pracovní balíček zcela izolovaní od ostatních, hlučnějších hostů. Bude pro ně připravená jóga, meditace, posilovna, trenéři i soukromé výlety na jachtě časově uzpůsobené právě jejich potřebám. K dispozici budou mít jak kancelář uvnitř svého apartmá, tak venkovní pracovnu přímo na pláži.

Vstup jedině s negativním testem na koronavirus

Resort za své klienty zařídí všechny potřebné dokumenty nutné ke vstupu do země, zatímco oni budou relaxovat v soukromém letištním salónku. Maledivy rovněž od všech turistů vyžadují negativní test na koronavirus, který nesmí být starší více než 72 hodin od odletu z jejich domova.

Podobné „pracovní balíčky“ nabízejí například Barbados nebo Bermudy, tam jsou dokonce pro zájemce schopni zařídit pracovní vízum až na délku jednoho roku. Také některé hotely v Kalifornii zařadily do své nabídky pobyty s venkovními kancelářemi u bazénu. Jeden den vyjde pracujícího na 3 tisíce korun, v ceně je neomezený internet, parkovací místo a oběd.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa