Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Had není rouška, varuje dopravní podnik. Odvážlivec jel se škrtičem omotaným kolem úst

Autor: ČTK - 
16. září 2020
07:05

Živý had nemůže v hromadné dopravě sloužit jako náhrada za roušku proti koronaviru. Upozornil na to dopravní podnik severoanglického města Manchester poté, co se v médiích a na sociálních sítích objevily fotografie muže se škrtičem obtočeným kolem krku a úst.

Podle listu Manchester Evening News nastoupil muž s hadem v pondělí do autobusu, který směřoval ze Swintonu do centra Manchesteru. Nenasadil si přitom povinnou roušku a místo toho si nechal tvář obtočit škrtičem.

Na snímcích, které pořídili spolucestující, je vidět, že had zkoumal i okolí a nějakou dobu se vinul i kolem jedné z tyčí. „Nejdřív jsem si myslel, že má opravdu neobvyklou roušku,“ řekl manchesterskému listu jeden z cestujících. Podle něj ale přítomnost hada v autobuse většinu lidí spíše pobavila.

Menší pochopení pro mužovo chování vyjádřil manchesterský dopravní podnik. „Očekáváme od všech cestujících, že budou dodržovat vládní pravidla a budou si v hromadné dopravě vhodným způsobem zakrývat ústa a nos,“ uvedla mluvčí podniku. Podle ní si cestující nemusí kupovat zdravotnické ústenky, ale nos a ústa si mohou zakrýt podomácku vyrobenými rouškami, šálami, šátky či jinými textiliemi. „I když toto nařízení nechává určitý prostor pro interpretaci, nedomníváme se, že by se vztahovalo i na hadí kůži - obzvlášť když je ještě připevněna k hadovi,“ zdůraznila mluvčí.

Video  Restauratér nad vládními opatřeními kroutí hlavou: České gastro to zničilo na rok dopředu.  - Pavlína Horáková, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

illyria ( 16. září 2020 10:44 )

V Anglii to mají asi jinak... ALe u nás je v nařízení překrytí obou dýchacích otvorů... Nepíšou čím...

cernyprinc ( 16. září 2020 08:44 )

*** jsme my všichni , protože tu nemáme žádny zakon o rouškach, nemáme zde ani stav nouze , pouze nam politici doporucili abychom nosili roušky , to je stejne jako by nam to rekla paní bohdalová v televizi...... a my jak sme zblblí a hloupí to bereme jako povinnost.

zada ( 16. září 2020 07:43 )

Odvážlivec? Je to debil!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa