Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koronavirus opět zavírá nemocnice na jihu Moravy: Zákaz návštěv kvůli zdraví pacientů

Nemocice na jižní Moravě kvůli koronaviru postupně zakazují návštěvy.
Nemocice na jižní Moravě kvůli koronaviru postupně zakazují návštěvy.  (Autor: Nemocnice Znojmo)
Aktualizováno -
10. září 2020
13:36
10. září 2020
11:54

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně zakazuje kvůli koronaviru návštěvy. To samé udělá i nemocnice v Ivančicích, zákazy už platí v Hodoníně, Břeclavi, Kyjově a Hustopečích.

Svatoanenská nemocnice měla dosud povolené návštěvy ve středu a v neděli. „Tuto neděli už tedy nebudou návštěvy možné. Omlouváme se pacientům a jejich příbuzným, ale tímto krokem chráníme především zdraví lidí hospitalizovaných v nemocnici, což by nejvíce měli chápat právě jejich nejbližší,“ řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Lůžek je dost

Nemocnice v Jihomoravském kraji mají desítky lůžek pro pacienty s covidem-19. Krajské nemocnice v Kyjově, Znojmě a Břeclavi mají 64 lůžek, z toho 14 s intenzivní péčí. „Je na nich hospitalizovaných 19 pacientů,“ řekl krajský radní pro zdravotnictví Milan Vojta (ANO).

Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích má 31 lůžek s možností rozšíření, obsazeno je 28. O pacienty v těžkém stavu se stará Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Má pět lůžek, obsazená jsou tři.

V kraji za posledních 24 hodin přibylo 105 nových případů nemoci covid-19. Od začátku pandemie k dnešnímu dni je 2447 potvrzených případů. Podle hygieniků zemřelo 29 lidí v průměrném věku 78 let. Vyléčilo se 1531 lidí.

VIDEO: V dubnu se na testování koronaviru stály v Brně fronty.

Video  V Brně byl zájem o testy na koronavirus obrovský. Lidé takřka zaplnili Moravské náměstí.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Omasta ( 10. září 2020 16:49 )

Můžete být klidný, je to pozvolný nárůst. Takže se nedá očekávat prudká změna aní překročení kapacity nemocnic. Tady máte denní počty hospitalizovaných
https://onemocneni-aktu­alne­.mzcr­.cz/co­vid-19/prehled-hospi­tali­zaci#­panel2-hospitalization
Klikněte na Kompletní přehled za celé období.

uvidíte tam křivku, jak hospitalizovaných přibývalo a ubývalo. Všimněte si, že křivka nejprve stoupá s akcelerující rychlostí. Pak stoupá se zpomalující rychlostí. Když se růst zastaví a počet hospitalizovaných stagnuje, tak to signalizuje, že je zasažena 1/2 populace. Jenže to by platilo, pokud by ta křivka nebyla "zploštělá". To zavinil Prymula restrikcemi. Bez restrikcí by byla vyšší a kratší v čase. My nevíme, kolik populace bylo zasaženo, když Prymula uměle zpomaloval přibývání nakažených. Restrikce nikdy úplně nepřestaly. Kvůli chaotickým zásahům zlodějů nevíme, zda je zasaženo 4 milióny Čechů nebo 6 miliónů.

Jistě víme jenom to, že prodlužování epidemie a takzvané zplošťování křivky je škodlivé, jak jsem psal dřív a že na tom bohatnou lidi, kteří rozhodují o povinnosti roušek, o počtu testů a nemocenských vyplacených při anténáchch.

Omasta ( 10. září 2020 16:45 )

Já nechápu, proč by měli staří nemocní lidé trpět v osamění. Co to mají za necity v té nemocnici?! To nemocní potřebují lidskou soplečniost víc než kdo jiný. Hamba vám!

oldedek ( 10. září 2020 14:22 )

Dnes jsem na internetu četl :

"Respirátory za 230 milionů jsou podle Vojtěcha vadné. Číňané to neuznali..."

Jak vadné, co jim chybí nebo přebývá ?!?

Nesouvisí náhodou ten současný rozmach "koronaviru" s jejich kvalitou nebo ten příkaz vlády nosit roušky téměř všude, není od vlády nějaký úmysl ...?!

Není to také proto, co nám Číňané "za pana Vystrčila" slibovali, že za to, kromě těch už nanic vydaných 230 miliónů korun, zaplatíme třeba ještě kontaminovanými rouškami...?!? A neposílá vláda tyto roušky, které jsou na ho..., nám důchodcům poštou proto aby se těchto „kvalitních roušek“ zbavila ?!? Jsem z toho pane Babiš volajaký zmetený ...

Covid_19 ( 10. září 2020 14:20 )

Roušky budou dál povinné jen v některých zdravotních a sociálních zařízeních. Od soboty zůstanou jen v nemocnicích, domovech seniorů a dalších vybraných sociálních zařízeních. Nosit je ale nemusí pacienti, klienti sociálních služeb ani zaměstnanci, pokud jsou 1,5 metru od jiných lidí. Na twitteru o tom informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Praha 20:58 3. července 2020

Moc vám děkujeme pane ministře

trintin ( 10. září 2020 13:52 )

Koronavirus opět zavírá nemocnice na jihu Moravy.?? Jak prohlašoval Jan Kraus, všichni Moraváci jsou pitomci. Snad by jim pomohla ta jeho reklamovaná nekvalitní minerálka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa