Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koronavirus na další pražské škole! Pět nakažených učitelů na ZŠ A. Čermáka, děti se budou učit online

Základní škola Antonína Čermáka v Praze 6 a její ředitel Petr Karvánek
Základní škola Antonína Čermáka v Praze 6 a její ředitel Petr Karvánek  (Autor: Veronika Foltová)
Autor: ČTK - 
8. září 2020
17:28

Provoz kvůli nákaze covidem-19 u pěti pedagogů k úternímu dni omezila Základní škola Antonína Čermáka v Praze 6. Škola je uzavřená pro žáky druhého stupně, budou se učit online. 

V karanténě je celé vedení školy a část provozních pracovníků a dalších deset pedagogů," uvedl ředitel školy Petr Karvánek. Distanční výuku pro žáky 6. až 9. tříd spustí škola podle informací na webu radnice Prahy 6, která je zřizovatelem školy, ve středu 9. září a trvat by měla předběžně deset dnů. Žáci prvního stupně budou nadále chodit do školy.

Noční dezinfikování

„Spolupracujeme s vedením školy, které situaci konzultuje s pražskou hygienickou stanicí a řídí se jejími doporučeními. Snažíme se o maximální možnou ochranu zdraví všech pedagogů a samozřejmě i rodičů a dětí. Přes noc školu vydezinfikujeme ionizujícím zářením," uvedla radní pro školství v Praze 6 Marie Kubíková (ODS).

Kvůli potvrzené nákaze novým koronavirem u učitelů se distanční formou už učí žáci ve Fakultní základní škole PedFUK v Praze 13 a v ZŠ profesora Švejcara v Praze 12. V Modřanech bude škola podle ředitele Ondřeje Lněničky uzavřená do 9. září, v Nových Butovicích se začne učit v budově školy v pondělí 14. září. Opožděně zahájí školní rok i ZŠ waldorfská v Praze 5 – Jinonicích.

„Karanténa všech učitelů a vychovatelů končí po druhém negativním testu na covid-19, který jsme povinni absolvovat ve čtvrtek 10. 9. První test jsme měli všichni negativní," uvedl ředitel školy v ulici Mezi školami v Praze 13 Petr Vodsloň. Doplnil, že osoby s pozitivním výsledkem testu budou v karanténě nadále.

Uzavřená školka

Od čtvrtka 3. září je uzavřená i mateřská škola K Podjezdu v Praze 4. V karanténě je 13 pedagogů a jejich asistentů a další zaměstnanci školy. Děti do karantény podle informací na webu školky nemusely, protože nepřišly do kontaktu s osobou pozitivní na covid-19. Podle ředitelky MŠ Evy Doležalové by měla být školka v provozu od pondělí 14. září.

Praha 6 zřizuje dalších 14 základních škol. Podle radní Kubíkové je na nich situace stabilizovaná.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa