Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vicepremiér Havlíček v karanténě: „Rodina je odizolovaná,“ tvrdí. A řekl, jak dopadl test

Aktualizováno -
1. září 2020
16:36
Autor: vei, simao - 
1. září 2020
13:01

Vicepremiér a šéf ministerstev dopravy a průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) je v karanténě. „Ano, je to tak,“ potvrdil Blesk Zprávám. Odpoledne Blesk Zprávám napsal, že výsledek jeho testu vyšel negativně, doma ale zůstává a o víkendu se podrobí ještě jednomu. 

„V minulém týdnu se na MPO krátce mihla návštěva, která byla později trasována jako pozitivní. Vzhledem k tomu, že jsme se krátce, byť na distanc viděli, nastoupil jsem po dohodě s hygieniky do řádné karantény. Jsem v pořádku, ale nenechávám raději nic náhodě, do konce týdne budu úřadovat z domova,“ říká Havlíček.

„Zrušil jsem program, pracuji z domova, všechny schůzky absolvuji online. Do konce týdne,“ pokračuje.

„Rodina je odizolovaná, nikdo není pozitivní. Nemám žádné příznaky,“ ujišťuje Babišova pravá vládní ruka. A vysvětluje, proč do karantény nastoupil: „Obecně protože se potkávám s řadou lidí, tak jsem preventivně doma.“ S nikým z vlády se však prý od té doby nepotkal. „Ne, s nikým z vlády, ani z kolegů z resortu. Hned jsem šel do karantény,“ dodal.

Odpoledne přišly viceprmiérovi výsledky testu. Vyšly negativní. „Ale nenechám nic náhodě, do konce týdne pojedu z domova, mám denně několik jednání přes videokonference, jednám nonstop, nikdo nečeká, stejně tak jedu přes video porady na ministerstvech. Všechny honím stejně, jako kdybych byl na úřadě... jen setkání s podnikateli, které jsem měl mít tento týden v Liberci a Olomouci jsem musel odsunout,“ napsal Blesk Zprávám Havlíček s tím, že další test ho čeká o víkendu.

V karanténě skončila i poslankyně za ANO a exministryně Karla Šlechtová. Ta ale poté, co měla pozitivní test na covid-19. Účastnila se předtím mimořádné schůze Sněmovny, a tak do karantény muselo zamířit i několik poslanců ANO a ČSSD.

Video  Češi, utrácejte, vzkazuje Havlíček. Jak získat peníze jako podnikatel či OSVČ?  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

.tg.bb ( 1. září 2020 21:32 )

Tohle je vážně nesmírně obětavej člověk. Zvládá několik miniserstev a teď ještě na vlastní kůži testuje vládní semafor a chytrou karanténu. ANO, tleskám!!!

brano34 ( 1. září 2020 16:31 )

Havlíček má čínský virus a nebo už ho ta šaškárna nebaví?
Tak dlouho o něm mluvil, odborník...

ahojky ( 1. září 2020 14:01 )

Pod cikánama opět čirou náhodou není diskuse, tak to dám sem...
Promluvili o finanční náročnosti...to promlouvají neustále,že? Jestlipak ale promluvili o tom, že už konečně půjdou makat, jako my ostatní tzn. bílí

ingmarie ( 1. září 2020 13:17 )

Tak to jsme v čudu

bizon_pepa ( 1. září 2020 13:09 )

Ministerstvo dopravy je bez ministra už 8 let. Jestlipak to bude taková tragédie, když bude bez i MPO.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa