Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Zavřené kluby a bary kvůli koronaviru. Katalánsko omezuje noční život

Autor: ČTK - 
25. července 2020
16:35

Úřady ve španělském Katalánsku v souvislosti s nárůstem počtu nakažených chtějí omezit veškerý noční život v oblasti. Oznámily proto, že příští dva týdny budou v regionu uzavřeny všechny noční kluby a bary fungující do pozdních nočních hodin. Rovněž budou odloženy veškeré kulturní a sportovní akce a jsou zakázána shromáždění více než deseti lidí, informovala dnes britská BBC.

Podle španělské epidemioložky Andrey Burónové je velký počet nově infikovaných v celé zemi i mezi mladými lidmi, což souvisí s tím, že se ve velkém scházejí. Nakažených přibývá zejména ve městech Barcelona, Zaragoza či Madrid, protože se tam mladí v noci scházejí „nikoli jen na oficiálních místech, jako jsou diskotéky a podobně, ale také na ulicích, na plážích a tak dále“, uvedla Burónová.

Jiný španělský epidemiolog Daniel Lopez-Acuna v této souvislosti zmínil i riziko, že mladí lidé virem nakazí starší obyvatele, kteří jsou mnohem zranitelnější a nemoc covid-19 u nich mívá vážnější průběh.

V pátek španělské ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že za uplynulých 24 hodin se podařilo odhalit 922 nových případů nákazy koronavirem, což je o něco méně než ve čtvrtek, kdy bylo nově infikovaných 971. Nejvíce nakažených přibylo v Aragonii (298), v Katalánsku (133) a v Madridu (107). Celkem se v zemi od začátku epidemie virem SARS-CoV-2 nakazilo přes 272 000 lidí, 28 432 z nich zemřelo.

I české ministerstvo zahraničí nově upozornilo na zvýšené riziko nákazy při cestování do určitých oblastí v některých evropských zemích. Pokud jde o Španělsko, jde právě o regiony Katalánsko, Aragonie, Baskicko a oblast Madridu.

Video  Překvapený Prymula řekl, odkud si Češi vozí nákazu. Z dovolené ani tak ne. Varuje ale před Tureckem a a Egyptem. (21. 7. 2020)  - Blesk Zprávy, Sabina Dračková
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa