Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Puberťačky se maskují za stařeny, aby jim prodali alkohol. Pitkami se chlubí na sítích

Autor: Darina Jíchová - 
18. července 2020
19:21

Náctiletí Američané přišli na to, jak „efektivně“ využít roušku. V převlečení za seniory a v roušce si do obchodů chodí kupovat alkohol, který by jim jinak nebyl prodán, protože jim ještě nebylo 21 let. Rady a tipy pro ostatní teenageři pak následně sdílejí na sociální platformě Tik Tok. O novém trendu informoval list Daily Mail.

Aby jejich kostým byl dokonalý, teenageři používají masky, paruky, případně vlasy maskují bílým práškem, kontaktní čočky, make-upem si kreslí vrásky a zbytek obličeje skrývají pod rouškou. K věrohodnosti jim slouží i „stařecké“ oblečení, hole a jednorázové roušky. Celý proces přípravy a nákup sdílejí teenageři na Tik Toku, chlubí se následně i pořízenými láhvemi s alkoholem.

„Není třeba falešné občanky, nikdo vás takhle kontrolovat nebude,“ ujišťují náctiletí své followery. Mladí takto využili pandemii koronaviru způsobujícího nemoc covid-19, jedním z doporučených hygienických opatření je právě zakrývání úst a nosu. Spojené státy jsou v současné době epicentrem nákazy, USA evidují téměř 3,5 milionu případů, nemoci podlehlo 137 tisíc lidí.

Do vlasů pudr, na ústa roušku a na oči brýle, radí dívka

Ani tohle však neodrazuje teenagery od jejich vtípků. „Do vlasů jsem si dala dětský pudr, aby vypadaly šedivě, pak jsem si kolem sebe omotala šátek jako babička, dodala jsem roušku, sluneční brýle a rukavice,“ popisuje na videu osmnáctiletá Američanka, její příspěvek zhlédlo na 2 miliony lidí.

„Kdyby se mě zeptali na občanku, řekla bych, že jsem ji zapomněla v autě a odešla bych,“ doplnila. Dívku ale nikdo nelegitimoval a ona „ulovila“ láhev vína. Na rozdíl například od Česka, kde je alkohol prodejný od 18 let, v USA si ho můžou lidé koupit až od 21 let.

„Rukavice jsou třešinkou na dortu, poslední věc, co zakryje naše mládí,“ debatují teenageři na Tik Toku. „Kostýmy jsou čím dál víc propracovanější, lidé jsou čím dál kreativnější,“ hodnotí nový trend. Objevují se ale i tací, kteří náctileté od jejich nákupů zrazují. „Je to nelegální,“ argumentují další uživatelé Tik Toku.

frantacizek ( 18. července 2020 19:43 )

to jsou věci. Ono těch 21 let je zbytečně moc, tady platí sociální pravidlo - čím více nesmyslných zákazů, tím více porušení

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa