Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

ČSA obnovují lety do Londýna. Fungovat bude zatím jeden spoj denně

Autor: ČTK - 
25. června 2020
06:43

České aerolinie (ČSA) začnou od dnešního dne létat z Prahy do Londýna. Na letiště Heathrow bude dopravce létat z letiště Václava Havla v Ruzyni jednou denně. První let by měl být podle webových stránek společnosti dnes v 11:40. Jde tak o první novou linku po koronavirové krizi, další přibudou během července. Do Londýna už od pondělka létá také Ryanair, v červenci se přidají British Airways a později i EasyJet.

Čeští letečtí dopravci přestali létat do Londýna i dalších britských měst vloni. Původně mělo přerušení linek do Londýna či Birminghamu být jen dočasně přes zimu, na konci loňského roku však skupina Smartwings, do níž ČSA patří, rozhodla o definitivním zrušení letů do Velké Británie. Nyní se tak na trasu opět vrací.

Londýn byl před koronavirovou krizí dlouhodobě nejvytíženější destinací na letech z pražského letiště, létalo tam až devět linek.

Linka ČSA je první novou linkou na pražském letišti po krizi. Další dvě nové linky se spuštěním během léta oznámil i maďarský nízkonákladový dopravce Wizz Air, který bude létat do albánské Tirany a bulharské Varny. Vedle toho aerolinky postupně obnovují i dříve přerušené linky. Letiště má nyní potvrzeny lety do více než 70 destinací.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa