Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Koronavirus zrušil koncert, permanentku jste nevyužili? Právník radí, jak se bránit!

Autor: Radka Růžičková - 
13. června 2020
05:30

Zaplatili jste si jazykový kurz, permanentku do fitka nebo »plavenku« do bazénu, které jste ale nemohli kvůli koronavirové krizi využít? Pak čtěte pozorně! Advokát Ondřej Preuss z Dostupný advokát.cz radí, jak dále postupovat, abyste o své peníze nepřišli.

 „Pokud byl váš kurz nebo kroužek dočasně zrušen nebo jinak omezen,je důležité se informovat u poskytovatele, jak bude dále výuka nebo provoz pokračovat,“ radí Preuss. Zásadní informace jsou často uvedené přímo ve smlouvě nebo na internetových stránkách poskytovatelů služeb.

Zvažte novou nabídku

Někteří provozovatelé sice s výukou pokračovali např. přes Skype (jazykové školy), další jsou ale limitovaní konkrétními termíny nebo venkovními aktivitami. Od toho se odvíjí nejenom to, co můžete žádat od pořadatele, ale také to, co vám může v takové situaci nabídnout. „Obecně platí, že za neposkytnutou službu nemusíte platit,“ říká JUDr. Ondřej Preuss. Složitější situace ale nastane, pokud byl kurz nebo kroužek omezen jen částečně, pokračoval online nebo došlo k posunutí termínu.

JUDr. Ondřej Preuss JUDr. Ondřej Preuss | dostupny advokat.cz

Co dělat při přesunu na jiný termín?

„Máte možnost změnu akceptovat nebo, pokud vám již termín nevyhovuje, požádat o vrácení peněz nebo alespoň o částečnou refundaci,“ radí Preuss.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa